23948sdkhjf

Asetek-chef efter svært halvår: - Det er jo ikke fordi, vi mangler penge

André Sloth Eriksen er fortrøstningsfuld trods et svært første halvår

Selvom det lige for tiden går en smule trægt hos Asetek, er administrerende direktør og stifter, André Sloth Eriksen, stadig optimistisk.

For mens væskekøling-forretningen har det lidt svært, er der stadig god gænge i det nyeste forretningsben, Simsports. Desuden har André Sloth Eriksen tilpas erfaring i branchen til, at han ikke lader sig slå ud af lidt modvind.

- Det er ingen hemmelighed, at det er irriterende med modgang, især når det kommer ud af det blå, siger han med henvisning til den pludselige opbremsning, som Asetek oplevede i foråret.

- Men jeg er i det store hele fortrøstningsfuld. Jeg har drevet Asetek i over 20 år, og det er ikke første gang og heller ikke sidste gang, at sådan noget kommer til at ske.

Derfor nyt område er vigtigt

André Sloth Eriksen har tidligere givet udtryk for, at det blandt andet er på den baggrund, at man gerne vil vokse Simsports-forretningen. Simsports er en serie af produkter til motorsportssimulationer, der i modsætning til væskekølingen er produkter, der sælges direkte til forbrugerne.

- Med væskekølingen kan vi sjældent se ret langt frem, fordi vi er afhængige af nogle forecasts fra kunder, der nogle gange kan ændre sig. Det er derfor, jeg håber det kommer til at ændre sig lidt fremover, fordi vi med Simsports har nogle andre typer af kunder, lyder det fra André Sloth Eriksen.

Han kommer dog alligevel med en forsigtig forudsigelse om, at 2025 bliver relativt roligt, mens en række nye kunder fra i år og i fjor vil begynde at "komme i omdrejninger" frem mod 2026.

Nyt domicil i vente

Et andet lyspunkt for Asetek for tiden er det splinternye hovedkvarter, som virksomheden er ved at bygge syd for Aalborg.

Og faktisk står det nærmest klar, kan André Sloth Eriksen fortælle.

- Det er stort set klart. Vi venter vist bare på en brandgodkendelse, og så er vi klar til at flytte ind i september, siger André Sloth Eriksen.

Allerede tidligere har det været meldt ud, at Asetek i første omgang ikke skal bruge al pladsen i det nye hovedkvarter, hvorfor dele af det bliver lejet ud, og dermed kan Asetek hente lidt kroner.

André Sloth Eriksen bruger også de nye faciliteter som et eksempel på, hvorfor der ikke er advarselslamper, der blinker, trods det indtil videre svære 2024.

- Det er et sted, som vi har 200 millioner kroner deponeret i, så det er jo ikke fordi, vi mangler penge eller værdier. De er bare bundet op i en bygning, siger André Sloth Eriksen.

Direktøren åbner desuden en dør på klem for, at man på sigt vil kunne frasælge domicilet og i stedet leje sig ind.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098