23948sdkhjf

Amerikansk droneproducent rykker ind i Odense

I marts kunne lufthavnen i Odense, Hans Christian Andersen Airport, offentliggøre, at den amerikanske droneproducent Thunderstrike Inc. ville etablere testfaciliteter i den fynske lufthavn.

Mandag kunne de indvie en ny 400 kvadratmeter hangar i lufthavnen, som amerikanerne har bygget til formålet. Det skriver Fyens.dk.

Og det er ikke almindelige hobby-droner, der får til huse i hangaren. Thunderstrikes drone måler 5 meter i bredden og 2,5 meter i længden med en lasteevne på op til 45 kg. Takket være en nyudviklet motor har den en flyvetid på op til 30 timer med en rækkevidde på op til 3.000 km.

Indehaveren af Thunderstrike, David Schmidt, peger blandt andet på en række militære formål, som dronen vil være oplagt til. Det kan være overvågning af store hav- og landområder.

Han forventer også at etablere egentlig produktion af droner i Odense i 2025, så man fra den danske base kan forsyne det europæiske marked.

- Nogle ting er ikke på plads endnu, men fra mit synspunkt er beslutningen truffet, siger David Schmidt til Fyens.dk, og tilføjer, at når produktionen er i gang, vil han have investeret henved 140 mio. kr. i virksomheden.

I første omgang forventer han, at der bliver 30-40 medarbejdere i Odense, men når der er etableret produktion, kan det blive mere end 100.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065