23948sdkhjf

Asetek fyrer: - Det er business, desværre

Nedskæringer gør ondt men er nødvendige i det nordjyske

Efter et svært andet kvartal har Asetek måttet iværksætte besparelsestiltag på 3 millioner dollars.

Det har blandt andet indebåret afskedigelser, kan stifter og CEO André Sloth Eriksen fortælle til Electronic Supply.

- Vi har allerede sagt farvel til 25 på globalt plan, og så har vi valgt at køre USA-kontoret ned til nærmest ingenting, siger André Sloth Eriksen.

Direktøren fortæller videre, at det også har ramt ledelsen, hvor virksomhedens mangeårige COO er stoppet. Dermed kommer André Sloth Eriksen selv tættere på driften, fortæller han. Desuden er virksomhedens VP of sales, der sidder i Canada, på vej til at stoppe, hvorefter vedkommendes erstatning skal findes i Danmark, så hele ledelsen samles i Aalborg.

I Kina kopierer man alt, og er der noget, der lugter af penge, så kopierer man det. André Sloth Eriksen, CEO, Asetek

André Sloth Eriksen fortæller, at han og Asetek altid har gjort en dyd ud af at holde på sine medarbejdere, og flere har været ansat 15-20 år trods virksomhedens kun godt 20 år på bagen.

- Så selvom det er nødvendigt, så er det da ikke sjovt. Det er skidehårdt at skulle skære ned. Men heldigvis forstår alle også, at vi ikke kan leve af kammeratskab. Det er business, desværre, siger André Sloth Eriksen.

Asetek havde ved udgangen af 2023 134 ansatte, og dermed er det altså lige knap en femtedel, der har mistet sit arbejde i den nye nedskæringsrunde.

Ikke en dårlig undskyldning

Tidligere på sommeren har det lydt fra Asetek, at først nedjusteringen og siden det sløje kvartalsregnskab kom på en baggrund af en ordrenedgang i væskekølingforretningen. Men den nedgang har flere forklaringer, kan direktøren fortælle.

- For det første er den stigning, som vi forventede i gamingmarkedet ikke kommet endnu. Det skal ikke være en dårlig undskyldning, men vi er lidt afhængige af, at når Nvidia og Intel og så videre kommer med nye chips, så skal der bygges nye computere. Og der er nogle chip-lanceringer blevet udskudt, så det opsving er ikke kommet, påpeger André Sloth Eriksen og fortsætter:

- Noget andet er, at en af vores allerstørste kunder er løbet tør for kredit, og vi kan ikke kreditforsikre dem mere. Så det er flere millioner af dollars, der lå i ordrer, som vi ikke kan sende.

Om Asetek

  • Nordjysk virksomhed stiftet i 1997 af André Sloth Eriksen, der stadig er CEO.
  • Har gennem mange år leveret væskekøling til gamingcomputerproducenter.
  • Har senest udvidet sortimentet med SimSports-segmentet, der er motorsportssimulationer til computer.
  • Holder til i Aalborg.
  • Var i mange år noteret på Oslo Børs, men har siden 2023 været noteret på hovedbørsen i København.

Kilde: Asetek

Desuden beretter Asetek-chefen, at der i løbet af det seneste halve år er kommet en masse nye konkurrenter i Kina, der kan levere "vandkøling i alle størrelser, farver, længder og bredder", som direktøren formulerer det. Den del er dog ikke den største bekymring for André Sloth Eriksen i det lange løb.

- Det er ikke noget, jeg ser som et stort drama. I Kina kopierer man alt, og er der noget, der lugter af penge, så kopierer man det. For fem år siden skulle alle lave gaming-stole, og nu er næsten ingen tilbage.

- Så det er flere ting, der har ramt os på samme tid, siger han.

Selvom Asetek lige nu og her er nede i en bølgedal, er der også mange lyspunkter. Det drejer sig blandt andet om virksomhedens andet forretningsben, Simsports, og den forestående flytning ind i et splinternyt hovedsæde. Det kan du læse mere om i Electronic Supply senere på ugen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066