Sensorvirksomhed får investering: Skal være springbræt til USA
Den danske sensorvirksomhed Tector er for alvor på vej ud i den store verden.
Læs også: Mød Tector: Sensor-virksomhed skifter navn
Selskabet, der udvikler en sensor til at måle fugtskader og lækager i bygninger, har fået en investering på 2 millioner euro, og de penge skal bruges på at øge tilstedeværelsen i Storbritannien.
- Vi skal bruge investeringen til at hyre folk i UK til at udbrede vores løsning og til at være der for at servicere kunderne. Så lige nu er jeg derovre for at bygge afdelingen op, og så skal den kunne stå på egne ben, siger CEO Jeppe Rasmussen.
Om Tector
- Stiftet af Jeppe Rasmussen i 2019. Han er stadig CEO i virksomheden, der ligger i København.
- Hed oprindeligt Woodsense men skiftede i 2024 navn til Tector, efter forretningsområdet blev udvidet.
- Leverede oprindeligt sensorer, der kunne måle fugt i trækonstruktioner. Senere er forretningsområdet udvidet til blandt andet at servicere inden for andre typer af konstruktioner i byggeriet.
- Sensoren måler fugt og kan ved hjælp af machine learning samt Tectors alarmsystem holde øje med og meddele om hvor kritisk fugtniveauer er for konstruktionerne.
- Har medio 2024 kunder i 16 lande.
Kilde: Tector
Læs mereHan fortæller, at Tector for nuværende har kunder i 16 forskellige lande, men det britiske kontor bliver den første egentlige afdeling uden for Danmark. Ifølge Jeppe Rasmussen er det oplagt, at afdelingen placeres netop her.
- Der er bare mange flere bygninger og et kæmpe fokus på at beskytte mod fugt grundet utallige skandaler i medierne, så det giver mening at have mennesker på jorden i Storbritannien, siger Jeppe Rasmussen med henvisning til en række sager om fugtskader på britiske skoler.
- Og så giver det mening at starte noget marketing op der, som senere kan kopieres, når vi på et tidspunkt inden for alt for mange år skal til USA. For det er der, det virkelig kan rykke, lyder det videre fra Jeppe Rasmussen.
Hands on-investorer
Investeringen, som nu skal få Tector til Storbritannien, kommer fra to investorer i form af BD Partners og Superseed.
Ifølge Jeppe Rasmussen er der ikke tale om passive investorer. Især sidstnævnte kan hjælpe med det salgsmæssige, lyder det. Han henviser til, at Superseed har en partner i form af Mads Jensen, der tidligere har stået bag virksomheden Sefaira, som laver software til optimering af energi i bygninger, og siden solgte virksomheden.
- Han ved, hvad vi skal igennem qua hans baggrund med at have vokset og solgt en softwarevirksomhed i byggebranchen. Og Superseed er gode til at hjælpe folk i vores størrelse med salg, opbygning af salgsteam og hvordan man gør tingene. De er meget hands on, fortæller Jeppe Rasmussen.
Tector har eksisteret i fem år og har i skrivende stund 6.000 sensorer ude. Produktionen af elektronikken og kassen laves i henholdsvis Polen og Kina.