23948sdkhjf

GomSpace mangler fortsat folk til epokegørende projekt

Der er stadig god plads på parkeringspladsen foran Aalborg-virksomheden GomSpace, der før sommerferien meldte ud, at man skulle bruge 60 nye medarbejdere inden jul til at løse et nyt stort projekt.

Godt et halvt år senere er status, at man har rekrutteret omkring 40 nye medarbejdere specifikt til at arbejde på Startical-projektet, som blev betegnet som en mulighed for at transformere GomSpace som virksomhed.

Med danske briller er GomSpace en mellemstor virksomhed med godt 180 medarbejdere, men i den internationale rumfartsindustri er de danske satellitbyggere, omend meget stærke på deres niche, en meget lille spiller.

- Vi rekrutterer fortsat og tror på, at vi nok skal nå i mål med af finde de medarbejdere, vi skal bruge, siger Niels Buus, CEO for GomSpace. Han understreger, at selvom man ikke har fundet de folk, man skulle bruge inde for den periode, man meldte ud, så kan man stadig levere på ordren. Startical-projektet er i fuld gang i GomSpace.

- Det betyder ikke noget i forhold til at løse opgaven. Vi har flyttet en lille smule rundt på det og gør tingene i den rækkefølge, de skal gøres, siger Niels Buus. 

Den egentlige konsekvens af de manglende medarbejdere er, at omsætningen på øvrige projekter i en periode vil blive lidt lavere, som børsnoterede GomSpace også tidligere har meldt ud.

Om Startical-projektet:

  • Startical er et konsortium, der sigter efter at skabe et banebrydende globalt navigationssystem til luftfarten leveret fra rummet. Det kan skabe nye og mere bæredygtige flymønstre.
  • Virksomhederne bag er Indra Systems og Enaire. 
  • GomSpace skal foreløbig udvikle og producere tre satellitter til Startical-projektet. Den kontrakt er alene over 100 millioner kroner værd.
  • Når projektet går videre i næste fase, så skal der produceres et sted mellem 200-400 satellitter. Den opgave byder GomSpace også ind på.
  • GomSpace skal levere den første satellit til opsendelse i slutningen i år. Yderligere to satellitter skal leveres og opsendes i slutningen af 2023.

Projektgrupper arbejder online 

GomSpace er en international virksomhed med base i Aalborg. Og en stor del af medarbejderne har arbejdsplads i lokalerne på Langagervej. Flere udlændinge har i løbet af det seneste halve år rykket teltpælene op og er flyttet til.

- Vi kan godt trække flere udlændinge til, hvis vi ikke kan finde nok i Danmark. Særligt rumfartsingeniører med erfaring på det her område er jo ikke så nemme at finde i lokalområdet, forklarer Niels Buus.

- Og vi kan også tiltrække erfarne medarbejdere til vores andre lokationer i Luxemborg og i Sverige, og det bliver nok også mere og mere nødvendigt i fremtiden. For der findes bare ikke nok i Danmark, siger Niels Buus.

Og her kommer erfaringerne fra flere års onlinearbejde i forbindelse med corona i spil. GomSpace arbejder i stigende grad i projektgrupper, og med online-arbejde bliver det mindre væsentligt, om medarbejderen har sit daglige udgangspunkt fra GomSpace i Uppsala eller Luxembourg.

- Corona har helt sikkert udviklet både vores evner og vores mod til at arbejde på tværs af vores lokationer. Det ser rigtig spændende ud, og gør os i stand til at tappe ind i kompentencer flere steder, siger Niels Buus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095