23948sdkhjf

Better Place får ordre i Herning

Den danske leverandør af elbil-netværk skal etablere ladestandere og batteriskiftestationer i Herning Kommune.
Formålet med aftalen er at udvikle en infrastruktur til elbiler i kommunen. Det vil sige, at Herning Kommune og Better Place vil kortlægge de steder, hvor ladestandere og batteriskiftestationer kan placeres.

- Vi arbejder hele tiden på at reducere CO2-udledningen i kommunen som virksomhed og i kommunen som helhed. Et af de tre overordnede langsigtede mål i Herning Kommunes klimaplan er, at CO2-udledningen i 2015 skal reduceres med 25 % i forhold til 2007. Elbiler udleder ca. halvt så meget CO2 pr. kørt kilometer som konventionelle biler. Derfor glæder jeg mig på byrådets og borgernes vegne over, at vi sammen med Better Place nu har taget et stort skridt til at opnå et af målene i vores klimaplan, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Finn Stengel Pedersen.

Klar i 2011
Konceptet bygger på, at Better Place sælger et antal kilometer inden for en given periode til kunden. Det kan sammenlignes med mobilbranchen, hvor man betaler for minutter og ikke den specifikke adgang til mobilnetværket.

Opladning af elbilens batteri finder sted ved en ladestander, mens bilen holder stille. I Danmark kører bilerne i gennemsnit et par timer om dagen og holder stille resten af tiden. Tid der kan anvendes til opladning.

Better Place’s infrastruktur til elbiler ventes at stå klar i andet halvår af 2011. Samtidig lanceres den første moderne elbil med udskifteligt batteri, på det danske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126