23948sdkhjf

Eksperter: Mere teknologi til sygehuse

”Vi skal have mere teknologi i sygehusinvesteringerne”. Det var budskabet fra førende eksperter samlet til konference om fremtidens sundhedssektor hos Ingeniørhøjskolen i Århus.
Eksperter advarer imod nedprioritering af teknologi, når samfundet investerer i udbygning af de offentlige sygehuse.

- Fremtidens diagnosticering, behandling og rehabilitering skal i langt højere grad tænkes ind i en teknologibaseret sundheds- og plejesektor, siger Steen Friberg, cheflæge i afdeling for Sundhedsplanlægning, Region Midt.

Forældede inden de står færdige
Fagfolk frygter, at Danmarks nye sygehuse i værste fald vil være forældede, allerede inden de står færdige.

- Det går ikke at bruge alle pengene på mursten. Vi skal satse langt mere massivt på implementering af ny teknologi, hvis vi vil fremtidssikre vores investeringer i sundhedsvæsenet, siger Ove Poulsen, rektor for Ingeniørhøjskolen i Århus.

Han oprettede allerede for to år siden en ny ingeniøruddannelse i sundhedsteknologi, der skal være med til at dække behovet for teknologisk understøttelse af fremtidens forebyggelses- og behandlingsformer.

Pres på sundhedssystemet
Det danske sundhedssystem står overfor enorme udfordringer i de kommende år med voksende omkostningspres, blandt andet på grund af en større ældrebefolkning og aldersrelaterede sygdomme.

- Den demografiske udfordring alene bør få politikerne til at tænke i en gennemgribende fornyelse af sundheds- og plejesektoren. Teknologi er afgørende for, at det økonomiske regnestykke kan gå op, siger Steen Friberg.

Både danske og udenlandske eksperter vurderer, at mere teknologi vil kunne erstatte mange dyre sengepladser på de nye sygehuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157