23948sdkhjf

Millioner til intelligent strømpe

Forskere fra Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Universitetshospital skal udvikle en intelligent strømpe til gravide. Den skal sikre bedre kontrol med svangerskabsforgiftning.
Med nye forskningsmillioner sætter forskere fra Ingeniørhøjskolen i Århus og Århus Universitetshospital nu skub i udviklingen af en intelligent strømpe, der skal sikre en bedre og mere intensiv kontrol af gravide med svangerskabsforgiftning og forhindre svære komplikationer.

Strømpen ligner en almindelig bomuldsstrømpe, men har et indbygget elektronisk miniapparat, der holder øje med udviklingen af svangerskabsforgiftning ved at måle væskeophobning i benene.

Kan være livstruende

- Væskeophobning hos gravide kan være et symptom på svangerskabsforgiftning, siger John Michael Hasenkam.

Den intelligente strømpe skal sammen med blodtryksmåling, urinstiks og ny teknologi til overvågning af fosterbevægelser sikre en mere intensiv kontrol af gravide med svangerskabsforgiftning i hjemmet, forklarer han.

Svangerskabsforgiftning er som regel en fredelig graviditetskomplikation, men den kræver hyppige kontrolbesøg på hospitalet eller hos den praktiserende læge igennem hele graviditeten. I værste fald kan tilstanden blive så alvorlig, at den er livstruende for både mor og barn. Den effektive og systematiske kontrol af gravide kan være med til at reducere forekomsten af disse tilfælde, fordi lægerne kan time en fødselsigangsættelse, før svangerskabsforgiftningen bliver farlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093