23948sdkhjf

AgroTech og Ingeniørhøjskolen i Århus indgår samarbejde

Ingeniørhøjskolen i Århus og GTS-instituttet AgroTech i Skejby sætter turbo på udvikling af innovative landbrugsteknologier i Østjylland.
- Vi har i lang tid arbejdet sammen med eksperter hos AgroTech i forskellige projekter, og nu tager vi skridtet fuldt ud og etablerer en egentlig samarbejdsaftale med videncentret. Målet er for alvor at sætte turbo på udviklingen af innovative teknologier til landbruget og fødevaresektoren, siger udviklingschef Thomas Toftegaard fra Ingeniørhøjskolen.

AgroTech tilbyder forskningsbaseret rådgivning, viden og teknologisk service inden for landbrug og fødevarer, mens undervisere og studerende fra Ingeniørhøjskolen i en årrække har udviklet landbrugsmaskiner og it-løsninger til landbruget sammen med virksomheder.

Vil styrke produktudvikling
- Samarbejdet er et perfekt match og vil styrke produktudviklingen inden for teknologier til den danske landbrugssektor. Samtidig vil vores ingeniøruddannelser blive styrket markant, fordi vores undervisere og studerende får endnu lettere adgang til AgroTechs store viden og erfaring, siger Thomas Toftegaard.

Også fra AgroTechs side er der store forventninger til samarbejdsaftalen, der varer frem til 2012.

- Vi har rigtig gode erfaringer med at arbejde sammen med Ingeniørhøjskolen om projekter og ser frem til at udbygge samarbejdet. Ikke mindst fordi Ingeniørhøjskolen beskæftiger sig med en række områder, der er relevante for landbruget, herunder bygnings- og anlægsteknik, maskinteknik, it og bioprocesteknologi, siger centerchef Esben Wolf fra AgroTech

Fælles kurser og studieprojekter
Som led i samarbejdsaftalen er det blandt andet planen at udbyde fælles kurser, valgfag og studieprojekter med fokus på teknologier og it-løsninger til landbruget.

De to parter skal også indgå i fælles udviklingsprojekter, ligesom der påtænkes en styrket videndeling mellem de to institutioner gennem udveksling af medarbejdere.

AgroTech og Ingeniørhøjskolen arbejder blandt andet sammen i projektet ”Intelligent Identifikation og Overvågning af Slagtesvin” (IIOSS) med det mål at udvikle teknologier, der kan lette landmandens identifikation og overvågning af svin i svinestalde.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094