23948sdkhjf

Århus er blevet Danmarks næststørste ingeniørby

Århus får flere ingeniørstuderende end nogensinde før. Hele 402 studerende starter nemlig på Ingeniørhøjskolen i Århus, og dermed har Århus overhalet Aalborg som byen med næstflest nystartede ingeniørstuderende efter København.
- Vi har arbejdet i mange år med at styrke de århusianske ingeniøruddannelser, og derfor er vi særdeles tilfredse med, at Århus nu for første gang er blevet Danmarks næststørste ingeniørby målt på nystartede ingeniørstuderende, siger prorektor Keld Laursen fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Antallet af nye studerende på de århusianske diplomingeniøruddannelser er godt 20 % højere end sidste års sommeroptag på 334 studerende. Når vinteroptaget tælles med, er i alt 526 studerende startet med at læse diplomingeniør i Århus i 2009. Til sammenligning er 513 studerende ifølge Den Koordinerede Tilmelding optaget på ingeniøruddannelserne i Aalborg i 2009.

Samarbejde skaber vækst
Den rekordstore søgning skyldes, ifølge prorektoren, at Ingeniørhøjskolen de senere år har lanceret en række nye uddannelser inden for bioprocesteknologi, bygningsdesign, stærkstrøm og sundhedsteknologi, ligesom skolen har søsat en række initiativer for at forbedre studiemiljøet, herunder mentorordninger og personlige studiestartssamtaler.

- Dertil kommer, at vi med oprettelsen af Aarhus School of Engineering har udbygget samarbejdet med Aarhus Universitet, så det er nu muligt at læse videre til civilingeniør inden for alle områder. Det appellerer uden tvivl til mange unge, der ellers ville tage til andre byer for at læse til civilingeniør, siger Keld Laursen.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109