ETK EMS arbejder nat og dag
Mere end 300 prototyper kommer gennem ETK EMS hvert år. Med afdelinger i Danmark og Thailand foregår processen - næsten - uafhængigt at tid og sted.
For femte gang på lige så mange år er Skanderborg-virksomheden indstillet til hæderen som landets bedste prototype-montagevirksomhed. Og to gange (i 2010 og 2012) siden begyndelsen i 2010 har ETK EMS såmænd også vundet titlen.
- Man bliver da både glad og stolt hver gang, nogle af vores kunder og samarbejdspartnere vælger, at nominerer ETK EMS til at være Danmarks bedste EMS-leverandør af prototyper og NPI processen, er COO hos ETK EMS, Torben Drejers, første udmelding om, at elektronikvirksomheden nok engang er nomineret til Den Gyldne Loddekolbe .
Arbejder mindst 16 timer i døgnet
ETK EMS processer mere end 300 prototyper om året til industrien. Dels til de kunder som også i dagligdagen benytter ETK EMS som EMS-partner, dels til udviklingshusene samt kunder som har egen produktion, men alligevel vælger at benytte ETK EMS’ prototype set-up. Ifølge Torben Drejer sker det på grund af hurtighed, nye DFM input, begrænset interaktion i egen produktion samt at det har vist sig billigere end selv lave en mock-up.
Udover dedikerede prototypelinier og teams har ETK EMS igennem de seneste par år udviklet en del på evnen til at arbejde uafhængig af tid og sted. Især udnytter virksomheden, at afdelingerne i Thailand og Danmark arbejder forskudt og derved har minimum 16 timer til rådighed i døgnet til, at arbejde på specifikke opgaver.
- Et eksempel på dette er, at hvis der modtages en datapakke på et nyt print i mailpostkassen en given eftermiddag, så vil Prototype team i Skanderborg åbne og førstegangsbearbejde materialet samt starte med at oprette nye komponenter. Ved en systemmarkering vil en kollega i BOM–afdelingen i Thailand automatisk fortsætte oprettelsesarbejde med styklisterne, når denne møder ind klokken 02 dansk tid. Det betyder ofte, at når medarbejderen i Danmark møder ind næste morgen, er komponentoprettelsesarbejdet tilendebragt og de næste step i processen kan igangsættes. Dette har øget hurtigheden i prototypefasen markant, siger Torben Drejer.
Samme proces foregår på indkøbssiden, hvor komponenter til prototyperne og normal drift købes af indkøbsteams i både Danmark og Thailand.
Overblik sætter endnu mere fart i processen
ETK EMS har også videreudviklet på logistiksystemerne, som ligger bagved hele processen. Med et egetudviklet webbaseret Business Intelligence-værktøj kan kunderne blandt andet følge de enkelte ordrer og allerede i udviklingsfasen vælge tilgængelige komponenter, hvilket også sætter fart på hele processen.
- For at gøre vores kunder stærkere i deres NPI fase, har vi valgt, at dele alle relevante oplysninger, som vi i forvejen har til rådighed i vores logistik systemer. Det er blot et spørgsmål om, at give kunderne adgang til dem på en brugervenlig måde. Det er vel det som man snart på godt dansk, kalder en ”Win-Win situation”, siger Torben Drejer og tilføjer:
- Kunderne får hurtighed, minimal liability og viden om kost allerede inden de har deres print færdigdesignet. Hos ETK EMS er fordelen ligeledes, at printet hurtigere kan processes, da flere af komponenterne, som kunder vælger, er oprettet og på lager. Hvis kunden har levet mulighederne helt ud og formået at designe med de mere end 25.000 komponenter som er i databasen, er det jo i princippet kun råprintet som skal bestilles.
Danmarks bedste EMS-virksomheder
De øvrige nominerede EMS'ere til Den Gyldne Loddekolbe 2015 er BHE, J-EMS og Dansk Total Elektronik .
Læs om de øvrige nominerede:
• Defekt loddeovn førte til EMS-opkøb
• EMS-virksomheds nærvær hitter
• BHE helliger en SMD-linje til prototyper
Den Gyldne Loddekolbe bliver i år uddelt på "Embedded Everywhere"-konferencen i IDA den 26. oktober.