23948sdkhjf

Batterikæmpe fyrer 1600

Europæisk batterikæmpe skal fyre en femtedel af de ansatte

Den svenske batterigigant Northvolt skal fyre i stor stil.

I en pressemeddelelse meddeler batterivirksomheden, at man vil nedbringe antallet af ansatte med i alt cirka 1600 personer fordelt på tre lokationer.

- Mens det overordnede momentum for elektrificering fortsat er stærkt, er vi nødt til at sikre, at vi træffer de rigtige foranstaltninger på det rigtige tidspunkt som reaktion på modvind på bilmarkedet og det bredere industrielle klima, udtaler Peter Carlsson, CEO og medstifter i Northvolt, i meddelelsen.

Han mener derfor, at Northvolt skal koncentrere sig om kerneforretningen, hvorfor fyringsrunden ligeledes kommer til at betyde, at man skrinlægger planerne om at udvide virksomhedens fabrik i Skelleefteå, Northvolt Ett.

Ligeledes kommer virksomheden til at lukke ned for laboratorieaktiviteterne i byen Västerås, men Northvolt også kommer til at skære ned på de administrative supportfunktioner, der i dag hovedsageligt er placeret i Stockholm.

Fordelingen af de fyrede er cirka 1000 i Skellefteå, 400 i Västerås og 200 i Stockholm.

De 1600 fyrede udgør omkring en femtedel af virksomhedens samlede antal ansatte.

Om Northvolt

  • Svensk producent af lithium-ion-batterier.
  • Stiftet i 2016.
  • Leverer hovedsageligt til bilbranchen men også til industrien og energisektoren.
  • Har udover fabrikken i Skellefteå, Sverige, også afdelinger andre steder i Sverige og i Tyskland, Polen, Canada, Portugal og Norge.

Kilde: Northvolt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047