23948sdkhjf

Nu kan hologrammer bevæge sig

Amerikanske forskere har opfundet en teknik, der kan opdatere hologrammer hvert andet sekund, og dermed skabe en levende gengivelse af et objekt.
I 2008 lykkedes det for første gang forskere at overføre et hologram. Problemet var, at det blot kunne opdateres hvert fjerde minut, og dermed fremstod temmelig statisk. Det skriver Videnskab.dk.

Nu har en gruppe forskere ved Arizona University, med Nasser Peyghambrian i spidsen, imidlertid konstrueret en teknik, der kan opdatere hologrammet hvert andet sekund, så det fremstår levende.

16 kameraer og to lasere
Det virkelige objekt fanges fra flere vinkler via 16 kameraer. Optagelserne bearbejdes af en computer, som via to pulserende laserstråler sender data til en speciel skærm, der er designet til at gemme de komplekse data.

De to laserstråler danner et interferensmønster, og det oprindelige objekt rekonstrueres ved at sende en lysstråle mod dette mønster.

Forskerne forestiller sig, at teknologien specielt vil kunne bruges i underholdningsindustrien, men også til fx 3D-telekonferencer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109