23948sdkhjf

Wirtek i endnu et opkøb

Med portugisisk opkøb vil Wirtek kickstarte ny vækstmotor i det grønne segment

Der er fart på børsnoterede Wirtek for tiden. I sidste uge landede nyheden om overtagelsen af aktiverne fra konkursramte Seluxit, og nu har Aalborg-virksomheden igen været på opkøb.

Wirtek har således overtaget den portugisiske IT-servicevirksomhed Pragmasoft, der ifølge Wirtek-direktør Michael Aaen blev identificeret som en ejerledet og velfungerende opkøbskandidat med over tyve års erfaring og solid drift.

Ifølge CEO i Wirtek, Michael Aaen, blev Pragmasoft som opkøbskandidat identificeret som en ejerledet og velfungerende vækstvirksomhed med over tyve års erfaring og en solid drift.

- Wirtek køber i dag en både stabil og anerkendt IT-services forretning med stærke kompetencer inden for energisektoren samt nyudviklede produkter, som vi under Wirteks vinger hurtigt kan være med til at bringe til torvs og som vil give os konkurrencefordele inden for relativt kort sigt og gøre os mere unikke i markedet, udtaler Michael Aaen i en pressemeddelelse.

20 nye medarbejdere

Ifølge Wirtek-direktøren er der desuden tale om et godt match mellem de to virksomheder både kulturelt, fagligt og værdimæssigt.

- Med opkøbet af Pragmasoft opfylder vi et vigtigt operationelt mål i vores vækststrategi, hvor vi både risikoafdækker, udvider kompetence- og kapacitetsgrundlaget med 20 nye medarbejdere og får øjeblikkelig adgang til Pragmasoft’s kunder indenfor det grønne segment, lyder det fra Michael Aaen.

Om Wirtek

  • IT-virksomhed fra Aalborg.
  • Leverer software-udvikling, -test og -konsulentarbejde for virksomheder i blandt andet energi-, kommunikations-, automations- og handelsbrancherne.
  • Har været noteret på Nasdaq-børsen i København siden 2006.
  • Har udover Aalborg også kontor i Rumænien.

Kilde: Wirtek

Den endelige købspris vil ifølge pressemeddelelsen lande mellem 1,22 og 2,0 mio. EUR (9,1-15 mio. kr.), og som en del af handlen overtager Wirtek det opsparede overskud i Pragmasoft på 1,11 mio. EUR (8,3 mio. kr.). Betaling for erhvervelsen vil delvist ske kontant og delvist i Wirtek-aktier, med den samlede betaling opdelt i en fast betaling, der betales i forbindelse med den effektive dato samt betalinger bestemt af en earn-out aftale, der er i kraft indtil 31. december 2026.

Opkøbet får koncernmæssig effekt fra den 1. august 2024, hvor Wirtek således får adgang til et selskab med ca. 20 IT-professionelle og nye internationale kunder i porteføljen.

Letter rekrutteringen

Også hos Pragmasoft glæder man sig over, at opkøbet giver nye muligheder på den geografiske front.

- Under Wirteks paraply kan Pragmasoft nå vores mål om at internationalisere vores kundeportefølje langt hurtigere, og vi er i stand til at tilføje værdi til Wirteks operationer fra dag ét, udtaler Humberto Ferreira, medgrundlægger og software-ingeniør hos Pragmasoft.

I allborg er det dog ikke kun nye internationale kunder og de nuværende 20 ansatte, der vækker begejstring hos Michael Aaen. Det samme gør udsigten til fremover at kunne rekruttere højt motiverede it-eksperter fra Portugal samt fra Brasilien, hvorfra IT-folk søger mod Portugal på grund af sprog- og kulturlighed.

- Vi har indtil nu lykkes med at levere alle vores kerneydelser fra Rumænien og vi vil nu risikoafdække og fremover også servicere kunder fra Portugal, så vi kan levere fra flere steder, alt efter hvilke særkompetencer kunden har behov for. Portugal kan tilbyde en stor og tilgængelig masse af IT-talenter, ikke mindst på grund af Portugals visum-samarbejde med Brasilien, hvorfra mange af de bedste IT-talenter på grund af fælles kultur og sprog vælger at arbejde i Portugal, siger Wirtek-direktøren.

Fire milepæle på en uge

Opkøbet af Pragmasoft, der ifølge Wirtek forventes at bidrage positivt til driften på relativt kort sigt, er en del af Wirteks vækstplan Accelerate25XL, og ifølge selskabet den fjerde milepæl der nås inden for bare en enkelt uge.

”Wirtek forstærker sin internationale drifts- og udviklingskapacitet, styrker sin relevans i det internationale, grønne kundesegment, penetrerer fra dag ét det voksende marked for EdTech i blandt andet Spanien og skaber sidst, men ikke mindst et nyt forretningsben ved at overtage både teknologi og kernemedarbejdere fra konkursramte Seluxit,” skriver virksomheden.

Efter 12 år i træk med profitabel vækst og med finansiel tynge har Wirtek investeret kraftigt i opbygning af en stærk organisation og i digitalisering af kritiske forretningsprocesser, og ifølge ledelsen står selskabet nu godt positioneret til at integrere nye virksomheder og teknologier og dermed øge omsætning og EBITDA-marginer yderligere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062