23948sdkhjf

Demant nedjusterer forventningerne

Før offentliggørelse af halvårsregnskab har Demant skruet ned for forventningerne til året

Årets vækst bliver mindre end først forventet for landets største producent af høreapparater. Det bebuder Demant i en fondsbørsmeddelelse, hvor virksomheden nedjusterer forventningerne til året.

Den organiske vækst, der ellers var spået i niveauet 4-8 pct., forventes nu at lande på 2-4 pct., mens forventningerne til driftsresultatet (EBIT) før særlig poster er sænket til niveauet 4,3 til 4,6 mia. kr. mod det tidligere udmeldte 4,6-5 mia.

Ifølge Demant skyldes nedjusteringen blandt andet, at årets andet kvartal bød på et “betydeligt tab af markedsandel”inden for den forsikringsdækkede behandling i forretningsbenet Hearing Aids efter en repositionering på det amerikanske marked.

“I Hearing Aids antages det, at tabet af markedsandel i managed care samt vores manglende evne til at kompensere fuldt ud herfor gennem yderligere salg til de uafhængige forhandlere i USA vil fortsætte på det nuværende niveau i resten af 2024,” skriver virksomheden.

Foreløbige nøgletal

Nedjusteringen sker, knapt en måned inden Demant efter planen offentliggør halvårsregnskab 14. august, og fondsbørsmeddelelsen byder også på foreløbige nøgletal for halvåret.

Her har koncernen realiseret en omsætningsvækst på 3 pct., svare

nde til niveauet i både første og andet kvartal, mens driftsresultatet (EBIT) lander lige over de 2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047