23948sdkhjf

Danfoss tjener mere end ventet

Nordborg-koncernen kom mandag med en milliard-stor opjustering efter tredje kvartal.
- Vi kan konstatere, at den særdeles positive udvikling fra første halvår er fortsat ind i andet halvår. Vi opjusterer derfor for tredje gang i år vores forventninger til omsætning og indtjening, siger administrerende direktør og CEO Niels B. Christiansen.

Tidligere havde Danfoss forventet en omsætning i niveauet 27-28 mia. kr. i 2010, men det opjusteres nu til 30-31 mia. kr. Samtidig opgraderes EBIT-forventningerne fra 1,4-1,8 mia. kr. til 2,4-2,6 mia. kr.

Danfoss tager markedsandele
Opjusteringen kommer, efter at Danfoss i årets første tre kvartaler omsatte for 23,4 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 29 % sammenlignet med 2009. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om en stigning på 25 %.

- Vi høster nu gevinsterne af de investeringer, vi foretog, før der var en generel opmærksomhed på mulighederne i disse områder. Selvom de ekstraordinære høje vækstrater naturligvis skal ses i lyset af et svagt 2009, så er det ikke desto mindre vores opfattelse, at Danfoss tager markedsandele med baggrund i vores fokus på klima og energi, og vi tror på, at dette vil sikre, at Danfoss også fremadrettet kan fortsætte med profitabel vækst og cash flow på et niveau, vi ikke tidligere har set i koncernen, omend vækstraterne vil finde et mere afdæmpet leje, siger Niels B. Christiansen.

Resultat af primær drift (EBIT) blev 2,324 mia. kr. mod et underskud på 532 mio. kr. året før. Resultat af fortsættende aktiviteter før skat blev på 2,083 mia. kr. mod -780 mio. kr. året før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094