23948sdkhjf

Ny type intelligent legeplads udvikles i Vejle

Vejle er i færd med at udvikle Danmarks første intelligente legeplads tilpasset ældre og handicappedes behov for træning.
Firmaet bag den nye legeplads er Vejle-firmaet PlayAlive, som primært udvikler intelligente legeredskaber til børn. Stigende efterspørgsel efter produkter til nye målgrupper har fået til dem at kontakte Vejle Kommune omkring udvikling af redskaber til genoptræning af ældre og handicappede.

- Vores legeredskaber til børn udvikler deres sundhed, intelligens og social evner. Samme tankegang ligger bag udviklingen af redskaber til genoptræning af ældre og handicappede. Det nye produkt bygges på vores eksisterende platform, som består af en række elektroniske enheder som lys, lyd og touch-funktioner. De kan kommunikere indbyrdes og tilpasses den enkelte brugers behov for træning, og vi kan udvikle forskellige træningsforløb, læringsspil mv., og man kan få vejledning undervejs. Træningen registreres ved hjælp af et personligt login, fortæller Claus Raaen Thomsen, direktør i PlayAlive.

Projektet er støttet af OPI-fonden (Offentlig Privat Innovation), som støtter projekter mellem private og offentlige.

Borgere som testpersoner
Marit Nielsen-Man, sundheds- og forebyggelseschef i Vejle Kommune, ser mange muligheder i denne nye form for genoptræning.

At rykke træningen udenfor og ud i det offentlige rum åbner op for endnu flere muligheder. Hvis den intelligente legeplads bliver en succes, kan sundhedschefen sagtens forestille sig, at der på sigt bliver opsat flere legepladser i kommunen. Borgere, der er i gang med et genoptræningsforløb, kan logge på og træne, hvor de vil. Samtidig kan andre målgrupper som skoler, børnehaver med videre også få glæde og gavn af legepladserne.

Selve produktudviklingen sker i tæt samarbejde med to kommunale institutioner: Plejecenter Kastaniehaven og Bofællesskabet Søndermarken for udviklingshæmmede, som bor side og side i Give. Begge steder stiller borgere til rådighed som testpersoner samt plejepersonale og terapeuter med rådgivning og erfaring, så de enkelte redskaber skræddersys til de ældre og de handicappedes særlige behov for øvelser, krav til udformning mv.

Den intelligente ”legeplads” står klar i Give ultimo november 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109