23948sdkhjf

Samsungs driftsresultat tager styrtdyk med 95 procents fald

Samsungs driftsresultat er faldet fra 74,46 til 3,54 milliarder i andet kvartal sammenlignet med sidste år

Det er gået helt galt for den sydkoreanske techgigant Samsung Electronics' driftsresultat, der er styrtdykket med hele 95 procent i det seneste kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Det viser selskabets regnskab for finansårets andet kvartal.

En vag efterspørgsel på selskabets hukommelseschips gør således, at selskabet kun kunne notere sig for et driftsresultat på 3,54 milliarder danske kroner i det nyligt afsluttede kvartal.

Det er selskabets værste overskudsgrad for kvartalet siden 2009, da finansverdenen stadig var ved at komme sig over finanskrisen.

Samme kvartal indbragte sidste år et driftsresultat på 74,46 milliarder kroner - cirka 20 gange så meget som i dette regnskabsårs andet kvartal.

Samsung er en af verdens største producenter af hukommelseschips og smartphones og siger, at selv om efterspørgslen i seneste kvartal var lav, er optimismen stadig intakt for resten af året.

- Den globale efterspørgsel ventes gradvist at komme sig i årets andet halvår, hvilket bør føre til en styrket indtjening drevet af komponentdelen af virksomheden, skriver Samsung.

- Vedvarende makroøkonomiske risici kan stadig udgøre en udfordring.

Samsung har flere gange i de seneste år sat indtjeningsrekorder, efter at coronapandemien fik forbrugerne til at bruge penge på computere og smartphones under coronanedlukningerne.

Men da coronarestriktionerne blev lempet, faldt efterspørgslen, og med stigende inflation og høje renter faldt forbrugervilligheden til at ødsle penge væk på tech-gadgets.

Samsungs nyeste flagskib inden for smartphones, Galaxy Z Fold 5, blev præsenteret sammen med lillebroren, Galaxy Z Flip 5, på et pressemøde i den sydkoreanske hovedstad, Seoul, onsdag eftermiddag dansk tid.

Samsungs nyeste telefoner kommer i handlen i den kommende tid. Den billigste udgave af Flip-modellen koster 9499 kroner, mens den dyreste udgave af Fold-modellen koster 17.699 kroner.

/ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094