KK Electronic kæmper med Kina-underskud
Underskud i kinesisk joint venture giver nedgang i årets resultat på 38 procent.

Men selskabet måtte indkassere et dyk i årets resultat på 38 % til 18,7 mio. kr. som følge af underskud i selskabets kinesiske joint venture. Det fremgår af selskabets nyligt offentliggjorte årsregnskab for 2011/2012.
Fortsat langsigtede perspektiver
Det kinesiske joint venture er løbet ind i et større driftsunderskud efter at det ellers rødglødende kinesiske vindmøllemarked er faldet med omkring 20 procent i 2012 – målt på installeret kapacitet.
KK Electronic har produktion i Kina i et 50/50 procent joint venture med selskabet Qianwei, der er ejet af den statsejede kinesiske industrigigant CSIS, der også ejer vindmølleproducenten CSIS Haizhuang.
Ejerandelen er placeret i datterselskabet KK Electronic Danmark A/S, der realiserede et underskud på 9,4 mio. kr. i 2011/2012 - et underskud, som altovervejende kan henføres til Kina. Datterselskabet kom ud af forrige regnskabsår med et langt mere beskedent underskud på 0,8 mio. kr.
De kinesiske aktiviteter har i hvert fald indtil videre været underskudsgivende for KK Electronic. Der er oprindeligt indskudt en egenkapital på 16,9 mio. kr. i det kinesiske joint venture, men den bogførte værdi af ejerandelen er med årets underskud barberet ned til 2,4 mio. kr. Det fremgår af regnskabet fra KK Electronic Danmark A/S.
Udsigterne i Kina er dog ganske fornuftige på lidt længere sigt, påpeger Direktør for Marketing og Kommunikation hos KK Electronic Erik Grann Gammelgaard.
– Vi er i en opstarts- og indkøringsfase i Kina og i øjeblikket er markedet ikke med os. Men perspektiverne er store på blandt andet offshore området, hvor 5 MW møllen fra CSIC Haizhuang Windpower, som vi leverer styringer til, står stærkt, siger Erik Grann Gammelgaard til Electronic Supply.
Forventer lavere resultat i 2013
KK Electronic forventer et resultat i 2012/2013 på et lavere niveau end 2011/2012, som følge af fortsat udfordrende markedsvilkår. Der er fortsat modvind på to af hovedmarkederne USA og Kina.
- I Kina har nye krav til vindmølleproducenterne ført til en unormalt lav aktivitet og en nedgang på 40 procent i 2012 ordretilgangen, siger Erik Grann Gammelgaard.
Et USA marked tæt på nulpunktet i 2013 er også i vente efter længere tids usikkerhed omkring forlængelse af den såkaldte PTC-ordning, der giver skatterabat til vindmølle investorer.