23948sdkhjf

Nyt projekt skal slippe kræfterne i 4G LTE løs

Et nyt dansk forskningsprojekt skal få teknologien til at fungere bedre i praksis, ved at bruge hidtil uudnyttede muligheder i de underliggende trådløse signaler. Projektet får nu støtte af Højteknologifonden.
Smartphones, der anvender den nye 4G LTE teknologi, finder i disse dage vej til hylderne.

Selvom de giver højere datahastigheder end tidligere, lider de under fundamentale begrænsninger. En af udfordringerne er, at 4G LTE teknologien i høj grad er baseret på at genanvende de samme ressourcer i frekvens og tid.

Det fungerer fint, så længe det er relativt få brugere, der skal deles om ressourcerne, men når antallet af brugere stiger, vil det store genbrug af ressourcerne medføre en betydelig mængde interferens, som forstyrrer og forringer forbindelsen.

- Den opnåelige datahastighed i 4G LTE vil ofte være begrænset af interferens, så produkterne slet ikke udnytter det potentiale som 4G LTE bringer med sig, forklarer senior specialist Lars Christensen fra Renesas Mobile Europe, der designer og producerer modems til bl.a. 4G LTE mobiltelefoner og dataterminaler.

Forskningen er accelereret
Citronen er altså presset til det yderste, og fremtidens brugere risikerer at opleve et betragteligt gab mellem teori og praksis.

Af den grund går Renesas Mobile Europe nu sammen med Aalborg Universitet i et erhvervspostdoc-projekt, hvor målet er at få teori til at møde praksis, så nogle af de problemer som opstår i dag kan undgås, og det fulde potentiale i 4G LTE kan udnyttes.

- Forskning i trådløs kommunikation er accelereret kraftigt det seneste årti, hvilket har affødt mange banebrydende koncepter, såsom mobiltelefoner med mere end én antenne. Det teoretiske potentiale er enormt, men 4G LTE teknologien udnytter det ikke til fulde. I dette projekt vil vi udvikle og tilpasse kommunikationsteknologierne til funktioner i nye produkter der bruger mobilnettet, siger Petar Popovski, professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.

Kilde: Højteknologifonden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062