23948sdkhjf

Kendisser tester elbiler

Poul Krebs, Marianne Eihlit og Casper Elgaard skal de næste tre måneder køre elbil og være elbil-ambassadører for CLEVER.
De tre kendisser kører de næste tre måneder med i forskningsprojektet Test-en-elbil og er dermed med til, at gøre Danmark klogere på elbiler og opladning. Tanken er, at de som elbilambassadører samtidig kan være med til at bryde med folks fordomme om elbiler, så flere vil tage de grønne biler til sig.

Det er el-biloperatøren CLEVER, der står bag forskningsprojektet Test-en-elbil, der er Europas største og kører i 21 danske kommuner. Onsdag var der overdragelse til et nyt hold testpiloter i projektet i Århus, og som noget særligt også til de nye elbil-ambassadører Krebs, Eihlit og Elgaard. De skal nu skal hjælpe med at sprede budskabet om elbiler.

Nysgerrighed og bilglæde
Det er nysgerrighed for fremtidens biler og bilglæde, der har drevet både både Poul Krebs og Marianne Eihlit ind i elbilprojektet, det fortalte de begge ved overdragelsen af bilerne i Århus. De tre århusianere får også hver deres såkaldte intelligente lade-boks sat op derhjemme – med andre ord flytter ”tankstationen” hjem i deres garager i en periode.

- Vi er rigtig glade for, at Krebs, Eihlit og Elgaard har valgt at være elbil-ambassadører, og vi ser frem til at høre om deres dagligdags erfaringer med både elbilkørsel og ikke mindst med hjemmeopladningen, der giver dem enkel og hurtig opladning – og som samtidig kan indstilles, så elbilen tankes op, når strømmen er billigst og grøn, fortæller Lars Bording, adm. direktør i CLEVER.

Elgaard har indviet lade-netværk
Casper Elgaard har allerede prøvet at køre elbil, idet han var med til at åbne CLEVERs landsdækkende lade-netværk til elbiler den 1. juni. Det skete ved, at Casper Elgaard kørte fra København til Fredericia med pit- og ladestop undervejs ved CLEVERs hurtiglade-stationer i Ringsted og Nyborg.

Det landsdækkende netværk, der er det første i Danmark, består på nuværende tidspunkt af over 70 offentlige ladestandere og heraf 24 hurtiglade-stationer, hvor man kan lade bilen op på 20-30 minutter - men CLEVER åbner hele tiden flere og flere hurtiglade-stationer og planlægger ved årets udgang at have sat 60 hurtigladerstandere og 300 normalladere op i det offentlige rum.

Fakta om Test-en-elbil
• Forskningsprojektet er støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen.
• Projektet kører i 21 kommuner med over 175 biler på gaderne.
• På nuværende tidspunkt har 800 familier testkørt bilerne og CLEVERs opladningsløsninger (både hjemmeopladning og hurtigopladning i det offentlige).
• Ved projektets afslutning, i udgangen af 2013, vil i alt 1400 familier have deltaget i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078