Instruments i samarbejde med nyt agentur
Instruments i Horsens har indgået en distributionsaftale med canadiske Emscan, der fremstiller løsninger til wireless- og EMC-test.
Det nye agentur er canadiske Emscan, der er en lille, men særdeles innovativ producent af nærfelts-scanningsløsninger, som hjælper til en hurtig og effektiv udvikling af elektronik med hensyn til RF-udstråling, antennefunktionalitet og EMC.
- Produkterne, som Emscan har udviklet, hedder henholdsvis RFxpert og EMxpert. Reelt er der tale om to sider af samme sag, da det i begge tilfælde drejer sig om at give elektronikdesignere en hurtig visualisering af deres produkters RF-felter uden behov for store og vanskelig konstruktioner og uden krav om et anechoisk målekammer, oplyser Instruments A/S i en pressemeddelelse og fortætter:
- EMxpert vil man typisk bruge i forbindelse med en spektrumanalysator til RF- og støjevaluering af print, som skal igennem et pre-compliance forløb i designfasen, hvor EMSCANs løsning barberer timer eller dage af udviklingsforløbet. RFxpert er derimod oplagt til antenneløsninger, hvor udstrålingsmønstre og effekt meget let bliver gjort synlig.
Emscan kan blandt andre tælle NASA blandt sine kunder, og Instruments A/S har kun oplevet positiv respons fra de danske kunder, man ind til videre har fremvist løsningen for.
Fordelene er som følger:
- Når man skal danne sig et billede af udstrålingen fra sin DUT (device under test), så placerer man blot printet eller konstruktionen op ad den nærfelt-scanner, som udgør det fysiske interface i testløsningen og som i teknisk forstand er en planar antenne-array. Scanneren er koblet til en spektrumanalysator/PC, hvor den elektromagnetiske udstråling fra designet vises grafisk. Når man vender og drejer sit design, så vil man kunne se, hvordan intensiteten ændrer sig på PC’ens skærm. Målingerne er meget enkle og logiske. Rød indikerer en meget kraftig udstråling, mens gul og grøn er tilsvarende mindre RF-emission, lyder det fra Instrumenst A/S.
- Designere, der udvikler print eller antenner kan meget let danne sig et billede af, hvordan felterne opfører sig rundt om konstruktionen, ligesom man kan få et klart indtryk af en antennes effektivitet på få sekunder. Løsningen er i sagens natur også oplagt til måling af æterbåren støj fra et design med henblik på en EMC-godkendelse.