23948sdkhjf

GPV-direktør: - Vi har fordele af, at vi er blevet store

GPV har høstet flere fordele af opkøbet af schweiziske CCS, siger direktør.

Elektronikproducenten GPV mærker fordelene ved, at virksomheden nu er blandt de største i Europa. GPV købte i slutningen af 2018 den schweiziske konkurrent CCS.

- Vi har mange fordele af at være blevet større. Eksempelvis har vi større kræfter, når vi skal ud og købe ind. Det er bare vigtigt, at man har en vis volumen og en vis pondus. Så har vi også fået en meget stor kundebase i de tysktalende lande og i Østeuropa, siger Bo Lybæk, adm. direktør for GPV-koncernen.

GPV har i dag 3700 medarbejdere på fabrikker i Danmark, Schweiz, Østrig, Tyskland, Slovakiet, Mexico, Thailand, Kina og Sri Lanka. Virksomheden er den største elektronikproducent i Danmark og den syvendestørste elektronikproducent (EMS) i Europa.

GPV producerer elektronik for en lang række ofte teknologiledende virksomheder, hovedsageligt i Europa. GPV's fabrikker fremstiller ikke bare elektronik, men også de metalboxe, som elektronikken er installeret i. Det sker blandt andet på fabrikken i Tarm i Vestjylland.

- Det betyder meget i vores industri at have en vis størrelse. Vi kan lave mere boxbuild (færdigsamlede produkter), fordi vi nu samler elektronik, mekanik, kabling og en stor udviklings- og testafdeling. Det betyder, at vi er blevet mere interessante for kunderne, fordi vi kan levere hele pakken, siger han.

Integrationen er på plads
GPV's overtagelse af CCS trådte i kraft fra starten af 2019.

- Vi brugte 2019 til at komme rigtigt langt med integrationen. Det første var, at vi skulle operere som én virksomhed på markedet over for vores kunder. Det kom hurtigt på plads. Siden har vi arbejdet med den interne organisation, og nu er vi kommet godt igennem integrationen, siger han.

GPV's slogan under integrationen har været "Create a leading EMS-player together". 

- Det har været vigtigt for os at understrege, at vi er sammen i virksomheden. Der er ikke nogen, der er dygtigere end andre, uanset hvilket firma man kom fra. Begge virksomheder kom med nogle gode kompetencer.

Høj vækst
GPV er vokset betydeligt, siden firmaet i april 2016 blev overtaget af industrikonglomeratet Schouw og Co. I starten af 2017 etablerede GPV en produktion i Mexico.

Den store udvidelse kom, da GPV overtog schweiziske CCS med virkning fra januar 2019. På det tidspunkt havde GPV selv en omsætning på 1,2 mia. kr, mens CCS havde en omsætning på 1,4 mia. kr. Der var med andre ord tale om, at GPV overtog en større virksomhed. 

GPV kom forleden ud med et 1. kvartalsregnskab 2020, der bød på en omsætning på 679 mio. kr, et fald på 6 procent. Indtjeningen lå på 46 mio. kr, hvilket er rekord for GPV for et første kvartal.

GPV skriver i regnskabet, at virksomheden "fortsat høster synergieffekter efter opkøbet."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063