23948sdkhjf

Minister: Ni ud af ti virksomheder får kompensation inden maj

Der er allerede udbetalt mange milliarder kroner i hjælp til danske virksomheder, men samtidig er en del penge endnu ikke udbetalt grundet travlhed.

Derfor vil erhvervsminister Simon Kollerup (S) udbetale lønkompensation og kompensation til selvstændige, inden ansøgningerne er behandlet.

Forventningen er, at ni ud af ti kan nå at få lønkompensation inden 1. maj.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

- Indtil videre har vi sagsbehandlet mere end 20.000 ansøgninger og i gennemsnit udbetalt mere end 100 millioner kroner om dagen, siden den første lønkompensation blev udbetalt.

- Nu sætter vi ind med en slutspurt, så vi forventer, at ni ud af ti virksomheder får udbetalt lønkompensation inden 1. maj, siger Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Kompensationen er en del af regeringens hjælpepakker til flere hundrede milliarder kroner. Om få dage har der været lønningsdag to gange under coronakrisen, hvorfor især mange selvstændige har haft det svært.

Der har været en tiltagende kritik fra erhvervslivet, folketingspartier samt selvstændige den seneste tid, da en række mennesker og virksomheder er afhængige af pengene nu og her under coronakrisen.

Ministeriet er simpelthen blevet overrendt af ansøgninger fra folk, der gerne vil have del i hjælpepakkerne. Derfor er der også blevet ansat ekstra medarbejdere til at håndtere udbetalingerne.

Ordningen vil gælde for ansøgninger, der blev modtaget senest 28. april. De ventes at kunne få deres penge inden 1. maj.

Ansøgninger modtaget efter 28. april vil blive sagsbehandlet på samme måde som hidtil.

Erhvervsstyrelsen vil alene kontrollere ansøgningerne for fodfejl og kontrollere ansøgninger fra de virksomheder, som har en høj risikovurdering.

Ellers vil ansøgningerne ikke blive kontrolleret på forhånd.

Der foretages dog en efterkontrol af de udbetalte kompensationer.

Ministeren har erkendt, at det kan medføre en risiko for, at der sker fejlagtig udbetaling af beløb, der ikke efterfølgende kan indkræves.

Men lige nu er det nødvendigt for at holde hånden under virksomhederne.

- Selvfølgelig vil der være nogle ansøgninger, hvor vi bliver nødt til at følge op eller dobbelttjekke oplysninger, men dem regner vi med at være færdige med i midten af maj, siger Simon Kollerup i pressemeddelelsen.

Der er indført strafskærpende omstændigheder, såfremt virksomheder snyder med ansøgningerne, oplyser ministeren.

Ifølge Dansk Erhverv og Dansk Industri (DI) er det på falderebet.

- Rigtig mange virksomheder har valgt at bruge ordningen for at kunne beholde deres medarbejdere, men det har presset dem hårdt på likviditeten, at de skulle vente på pengene, siger topchef Lars Sandahl Sørensen fra DI i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079