23948sdkhjf

To teknikfirmaer fusionerer

- Det er en fusion, der sker for at gøre to stærke, velkørende virksomheder endnu stærkere.

Det fastslår Andreas Hedegaard, medejer og direktør i firmaet Opmatic, der 1. juni fusionerer med Thy El-teknik under navnet Opmatic.

De to firmaer, der begge har adresse i Thisteds industrikvarter, har hver især omkring en snes medarbejdere. De fire hidtidige ejere af Thy El-teknik forsætter som ejerledere i Opmatic.

- Med fusionen bliver Opmatic områdets største teknikhus indenfor automation, industri, tavleproduktion og brandsikring, fremhæver Andreas Hedegaard.

Thy El-teknik har i mange år været stærke på produktion af de tavler, som binder elektriske funktioner i en industri sammen og fungerer som hjernen i styresystemet.

- Det er en stor del af vores DNA, siger Anders Søe, medejer og daglig leder i Thy El-teknik.

Opmatic har til gengæld ikke så meget produktion, men arbejder mere ud af huset.

- Ofte har det været Opmatic, der har haft folk ude i marken for at montere tavlerne fra Thy El-teknik. Havde det ikke været for coronakrisen, så skulle vi lige nu have haft folk i Norge, Sverige, Tyskland og Sydafrika, fortæller Sune Pihl, stifter og medejer af Opmatic.

Begge firmaer leverer en del til udlandet. Det sker i høj grad via danske virksomheder, der har entrepriser i udlandet, blandt andet inden for energisektoren og korn- og foderstofbranchen.

De to firmaer har altså rigtig mange berøringsflader, og medarbejderne mødes ofte ude hos kunderne, hvor der skal installeres tavler, brandsikring og andre tekniske løsninger.

- Vi er certificerede inden for brandsikring og har projekteret og stået for myndighedsbehandling, hvor det på et aktuelt projekt er Thy El-teknik, der har lavet installationen, siger Sune Pihl og fortsætter:

- Ideen om at fusionere opstod, fordi vi jo kan se, at tingene bliver mere komplekse og mere tekniske, og vi samarbejder godt i forvejen. Og så giver det mening ud fra de kunder, vi har, at vi står stærkere i fællesskab.

Bygger nyt værksted
Virksomheden samler aktiviteterne på Uglevej 5 i Thisted, hvor der udvides med 750 kvadratmeter værksted samt 120 kvadratmeter kontor, således at den samlede bygningsmasse udgør knap 1800 kvadratmeter.

Byggeriet skal stå færdigt til sommer, og Anders Søe forventer, at Thy El-teknik vil være klar til at flytte produktionen fra Vilhelmsborgvej til det nye værksted i løbet af september.

Thy El-teknik blev stiftet af Henning Thøgersen i 2001, som en fortsættelse af et gammelt firma, der havde eksisteret i mange år forud.

I 2015 blev konstruktionen ændret, så Anders Søe, Tommy Skallerup og Thomas Olsen kom med i ejerkredsen og ledelsen. Alle fire kommer til at indgå i ejerkredsen af Opmatic.

Opmatic har i forvejen tre ejere. Firmaet er stiftet af Sune Pihl under navnet Pihl Elteknik i 2015. I 2017 kom Martin Kjølhede og Andreas Hedegaard med, og i 2018 skiftede firmaet navn til Opmatic, og der blev etableret en underafdeling i Herning. Martin Kjølhede er ikke som sådan en del af firmaet, men fungerer som aktiv bestyrelsesformand.

Fusionen med Thy El-teknik betyder, at gennemsnitsalderen blandt det unge iværksætterfirma Opmatics medarbejdere bliver noget højere. Til det siger Anders Søe:

- Jeg tænker da, at vi kommer med en masse erfaring, som de gerne vil have fat i.

Andreas Hedegaard er enig:

- Vi er jo en ny virksomhed, så kombinationen af, at vi har et friskt mindset og ser på tingene på en ny måde, og de kommer med en masse erfaring, en masse knowhow og et rigtig højt kompetenceniveau, det er virkelig opskriften på en succes, tror vi. Nu ryster vi posen og tager det bedste fra begge verdener, siger han.

Ejerkredsen bag Opmatic regner med at holde en reception, når coronakrisen tillader det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062