23948sdkhjf

Ordre på 16.000 målere - plus det løse - lander hos Kamstrup

Energi Viborg Vand har valgt at udskifte sine nuværende mekaniske vandmålere med nye fjernaflæste målere.

Det er derfor blevet til en ordre på hele 16.000 af slagsen til Kamstrup.

- Vi har valgt en løsning, hvor vi har mulighed for at optimere den administrative drift samtidig med, at vi kan få et langt bedre overblik over vores ledningsnet - herunder informationer om eventuelt vandspild. Ligeledes er det en fordel og en meget bedre service, at vi nu selv kan aflæse målerne uden at forstyrre kunderne. Det er både til gavn for os og vores kunder, siger Mette Urup, der er konstitueret direktør ved Energi Viborg Vand.

Ikke kun målere
Løsningen som Energi Viborg Vand har valgt betyder at forsyningen fremover får mere viden om deres forsyningsnet. Den viden baseres på data fra de 16.000 målere. Derfor skal Kamstrup heller ikke kun nøjes med at levere målere.

- Kamstrup skal ikke kun levere nye målere. Vi har valgt en større løsning, hvor vi har indgået en aftale om datainfrastruktur, fjernaflæsningssystem og installation af målerne. Kamstrup skal dermed stå for installation og drift af hele løsningen, siger Mette Urup. 

Kamstrup har efterhånden mange års erfaring med digitale løsninger til forsyningsbranchen. Og netop den form for løsning, som Energi Viborg Vand har efterspurgt ses oftere og oftere, fortæller direktør for Kamstrups vandforretning, Mads Sckerl.

- Vi oplever, at flere og flere forsyninger efterspørger løsninger til at digitalisere deres forsyning. At målerne kan fjernaflæses er en fordel på mange områder, men det er endnu vigtigere at anvende og analysere de data, der indsamles for at udnytte potentialet i digitalisering. Nogle af de fordele vi ser, er blandt andet reduktion af vandspild og bedre muligheder for at lokalisere optimeringsmuligheder i ledningsnettet. Det vil Energi Viborg Vand A/S også opleve, siger han.

Lækager og utætheder
Den nye digitale løsning vil give Energi Viborg Vand A/S et bedre overblik over hvor henne, der eventuelt er lækager og utætheder:

- Da vi skulle vælge måler, var det helt afgørende, at målerne havde lækageovervågning, så vi kan reagere hurtigt og gøre kunderne opmærksomme på lækager. Den mulighed har vi i dag i Kølvrå, hvor vi igennem tre år har kørt pilotprojekt med fjernaflæste målere.  Målerne registrerer uregelmæssigheder og det gør, at vi vil opdage utætheder, så vi kan lokalisere vores og kundernes vandtab meget hurtigt, og dermed sikre et lavt vandspild, siger Mette Urup. 

Med valget af Kamstrups seneste teknologi, er Energi Viborg Vand A/S’ nye digitale løsning også forberedt til at kunne anvende akustisk lækageovervågning, hvor det er muligt at finde frem til lækager i jord- og stikledninger. Det er ofte noget forsyningerne har svært ved i dag. 

Udrulningen af den nye løsning vil foregå over det næste halvandet år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078