23948sdkhjf

Danske elektronikgiganter: Vi bliver i Kina

Til trods for de stigende lønninger i Kina har firmaer som Coloplast og GN Store Nord ingen planer om atter at flytte produktionen.
Lønningerne i Kina stiger, og selv om netop den lave løn var blandt de tungeste argumenter for at flytte produktionen østpå, kommer det ikke til at medføre nye flytninger.

Det fastslår to af de danske firmaer, der har den største produktion i Kina.

- Der er ingen tvivl om, at arbejdslønningerne er steget markant, siden vi etablerede produktionen. Men arbejdslønnen fylder stadig relativt lidt i forhold til et høreapparats samlede pris. Så vi har ingen planer om at udflytte produktion fra Kina. Også fordi vi stadig har ledig produktionskapacitet. Skulle vi til at bygge en ny fabrik, ville det derimod være en overvejelse værd, siger Mikkel Danvold, der er vice president for IR og kommunikation i GN Store Nord, til Jyllands-Posten.

Transport er dyrt
Samme konklusion er man nået til hos Coloplast, der har flere slags produktion i Kina på de højtspecialiserede fabrikker inden for stomi, kontinens, urinvejsinfektioner og sårpleje.

- Vi har regnet ud, at en vare, produceret i Kina og transporteret til f.eks. Tyskland faktisk ender med at koste lige så meget som en vare produceret i Ungarn og leveret i Tyskland, fordi transport er dyr. Så vi har ingen planer om at rykke produktionen videre fra Ungarn eller Kina, siger adm. direktør Lars Rasmussen til avisen.

Kina er 15 gange billigere end Danmark
Også det at være tæt på leverandørerne betyder meget, fastslår de to chefer. Og så er der stadig penge at spare ved at have produktionen i Kina frem for Danmark.

En arbejderløn i Kina koster cirka 22.000 kr. om året alt inklusive, mens prisen i Ungarn – hvor Coloplast også har produktion – ligger på 80.000 kr. mod 350.000 kr. i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094