Svagt stigende forventninger i industrien
Industriens forventninger til de næste tre måneder er steget lidt i forhold til seneste måned.
Indikatoren er baseret på forventninger til produktionen de kommende tre måneder samt en vurdering af ordrebeholdning og færdigvarelagre ved udgangen af den foregående måned.
Ordrebeholdningen er steget
Industriens vurdering af ordrebeholdningen (ikke sæsonkorrigeret) er steget fra 2 i juni til 16 i juli, hvilket påvirker den sammensatte konjunkturindikator i positiv retning.
Industriens forventninger til produktionen i de kommende tre måneder (sæsonkorrigeret) er faldet fra 22 i juni til 15 i juli, hvilket påvirker den sammensatte konjunkturindikator i negativ retning.
Industriens vurdering af færdigvarelagrene (ikke sæsonkorrigeret) er gået fra 12 til 13. Industrien vurderer dermed færdigvare-lagrene til at være lidt mere fyldte end måneden før. Dette påvirker også den sammensatte konjunkturindikator i negativ retning.
Faldende forventninger til produktion og salgspriser
De ikke-sæsonkorrigerede tal viser, at forventningerne til produktionen er faldet fra 23 i juni til 12 i juli, og forventningerne til beskæftigelsen er uændret 4 i juli.
Industriens forventninger til udviklingen i salgspriserne er faldet fra 15 til 0. Industriens forventninger til den samlede ordreindgang ligger på 10 mod 11 i foregående kvartal.
Der er forskelle i forventningerne, når man ser på de forskellige sektorer. ”Fremstilling af varige forbrugsgoder” (fx møbler) er den sektor, der har de mest positive forventninger til produktion, beskæftigelse og ordreindgangene. ”Fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder” (fx fødevarer) er den eneste sektorer, der har negative forventninger til beskæftigelsen og ordreindgangene. ”Investeringsgodeindustri” (fx maskiner til produktion m.m.) er den eneste sektor, der har negative forventninger til salgspriserne.
Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk