23948sdkhjf

Konkurrent om TDCs 5G-plan: "Det er et marketingstatement"

I slutningen af 2020 vil TDC være klar med et landsdækkende 5G-netværk. Men 3-boss tager udmeldingen med et gran salt

I slutningen af 2020 vil TDC levere 5G-dækning i hele landet. Sådan lød udmeldingen fra selskabet i mandags samtidig med, at TDC præsenterede svenske Ericsson som ny netværksleverandør i stedet for kinesiske Huawei. Det skriver ITWatch.

Men den melding tager adm. direktør hos konkurrenten 3, Morten Christiansen, med et gran salt. Der er i hans øjne mange ubesvarede spørgsmål ved TDC's ambitioner. 
- Det er ret nemt at sige. Vi er i en situation, hvor der pt ikke er nogen, der har 5G-spektrum. Heller ikke TDC, siger han.

Han afventer den kommende auktion over 3500 MHz-båndet. 

- Man kan godt have planer, men jeg kunne godt tænke mig at se rammerne for 3500 MHz-auktionen, før jeg vil udtale mig skråsikkert. Og hvis man skal have dækning i hele landet, kræver det, at man har meget spektrum i den lave ende til 5G.

- Et andet spørgsmål er, hvad de egentlig mener med 5G? Det siger de ikke noget om. Det er et meget hurtigt statement, slår telebossen fast.

Det giver ifølge Morten Christiansen god mening, at TDC melder offensivt ud, når de med enheden Netco går efter at blive den førende infrastrukturudbyder. 

- Men det er ikke en forpligtende melding, for hvad betyder det? Jeg ved godt, hvad jeg vil, men jeg er nødt til at sikre mig, at jeg har spektrummet. Det er et marketingstatement og handler om positionering. Jeg kan godt forstå, at de gør det.

 Ingen gigabit-hastigheder 

Der udestår desuden flere ubesvarede tekniske spørgsmål ved TDC's udmelding.

Derfor tager seniorkonsulent Michael Jensen fra telekonsulenthuset Netplan også planerne med et vist forbehold. Han forventer, at TDC kommer til at bruge 700 Mhz-frekvensbåndet, fordi det internationalt set betegnes som pionerfrekvensbåndet inden for 5G og i en dansk kontekst bliver fordelt om kort tid. Fordelen er, at masterne ikke skal stå skulder ved skulder, som ved højere frekvensbånd. Ulempen er, at hastighederne bliver mindre.

 - Det vil ikke være de her gigabit-hastigheder, som man tit og ofte forbinder med 5G – slet, slet ikke. Det er først, når man kommer op i de meget højere frekvenser, som har en meget begrænset rækkevidde, og som indtil nu kun spås at være forbeholdt til meget mindre lokalområder i større forsamlinger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079