23948sdkhjf

Sønderjysk konsulenthus har vokseværk

Efter mindre end et års levetid er succesen for STRONGIT så stor, at firmaet søger yderligere medarbejdere.
Timing er alting.

Det kan de snakke med om i konsulenthuset STRONGIT, som i finanskrisens kølvand oplever en imponerende vækst.

Det sønderjyske firma, der blev startet for mindre end et år siden af Peter Eberle og Hans Skytt Steffensen, beskæftiger allerede nu 12 ansatte, men er for tiden på udkig efter yderligere tre ingeniører. Og inden 2012 regner man med at have hentet endnu en håndfuld ind.

Virksomhederne har skåret ind til benet
Med rundt regnet 80 freelance-tilknyttede ingeniører lukrerer firmaet på finanskrisen, som også har bevirket, at flere virksomheder har skåret ind til benet og derfor har brug for STRONGIT’s ydelser.

- Vi har siden vores opstart indgået kontrakter med både store og mindre virksomheder omkring langvarigt udviklingssamarbejde. Tendensen peger mod at mange virksomheder har skåret ind til benet, hvilke i udviklingsregi betyder at den enkelte virksomhed nu har færre udviklere end tidligere og disse besidder viden indenfor virksomhedens domæne. Vi kommer så ind når der er behov for andre spidskompetencer til at komplementere virksomhedens viden, for derigennem at kunne udvikle det bedste produkt med de rigtige features og til den rigtige produktionspris, forklarer direktør Peter Eberle.

Lokalt kendskab forpligter
Han og kompagnonen Hans Skytt Steffensen er i forvejen kendte navne i Sønderjylland, hvor de i årtier har betjent kunder med at udvikle soft- og hardware til apparater.

Og netop netværket og det lokale kendskab betyder meget, forklarer Peter Eberle.

- Det fine ved Sønderborg-området er, at erhvervsfolk kender hinanden, og vi føler os forpligtet på hinanden. På den måde får vi meget til at fungere, som ellers ikke ville kunne trives.

Ingen har råd til alle spidskompetencer
Blandt STRONGIT’s kunder findes dog også helt store og veletablerede firmaer som Danfoss, Kamstrup og Siemens. Fælles for dem alle, store som små, er, at de ønsker at spare de faste udgifter til eksempelvis ingeniørarbejdet, som i stedet med fordel kan tilkaldes ved behov.

Peter Eberle nævner som eksempel et lokalt selskab, der for ikke så længe siden henvendte sig til STRONGIT for at få løst en opgave med en drilsk doseringsmekanisme, det havde tumlet med i to år.

- Det tog en af vore medarbejdere 13 timer at knække nødden. Konklusionen er, at intet firma har råd til at råde over alle spidskompetencer. Den erkendelse vinder udbredelse, og derfor er der brug for os, siger Peter Eberle.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078