23948sdkhjf

Salget af elektronikkomponenter stiger i Europa

Årets første kvartal bød på en overraskende stor stigning i handlen med elektroniske komponenter for de europæiske distributører.
Det går godt for de europæiske distributører af elektronikkomponenter.

Det viser nye tal fra International Distribution of Electronics Association, IDEA, som hvert kvartal opgør branchens salgstal.

I forhold til 4. kvartal af 2010 steg salget i årets første tre måneder med 20 procent, men det var ikke helt så overraskende som udviklingen i forhold til 1. kvartal i 2010. Salget er nemlig steget med 26 procent i sammenligning med 2011.

- 1. kvartal har historisk set været det stærkeste vækstkvartal i Europa, men historiske trends har været en dårlige rettesnor de seneste to år, og efter en robust vækst i 2010, var det forventet, der ville komme en konsoliderende periode, siger IDEA-formand Adam Fletcher til ElectronicsWeekly.

Tyskland fører an
Ifølge Adam Fletcher har omfanget af naturkatastroferne i Japan slet ikke haft helt samme negative betydning, som man første frygtede.

- Men den fulde effekt af katastroferne vil ikke være fuldt ud tydelige før i slutningen af 2. kvartal, men selv om nogle komponenter har en udvidet gennemløbstid, er det lige nu business as usual for langt de fleste europæiske kunder, siger han.

Ifølge IDEA er det især Tyskland, der trækker læsset i den positive europæiske udvikling.
Læs mere om: IDEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11