23948sdkhjf

- Vi mangler adgang til specialister og udstyr

Kompleksitet i produktudviklingen gør det svært for virksomheder selv at have de relevante kompetencer. Det øger behovet for eksterne rådgivere og specialudstyr.
Hver fjerde industrivirksomhed har mistet indtjening og stoppet projekter, fordi de ikke har haft adgang til nødvendig specialistviden og udstyr.

Der mangler ganske enkelt forbindelser mellem eksempelvis forskere, specialister og det specialudstyr, der skal til for at løse en avanceret opgave i forbindelse med en mulig ordre. Og det koster både vækst og indtjening i erhvervslivet.

- Det er ærgerligt, især fordi den teknologiske udvikling giver mange muligheder for at komme i front og udvikle konkurrencedygtige produkter. Nye digitale teknologier har ført til en øget kompleksitet i produktudviklingen, som gør det svært for virksomheder selv at besidde alle relevante kompetencer. Det øger behovet for eksterne rådgivere og nye former for test-, demonstrations og udviklingsfaciliteter, forklarer direktør i GTS-foreningen Ragnar Heldt Nielsen.

Det høje antal af virksomheder, der mangler adgang til relevante kompetencer viser at der er brug for en løsning, der gør vejen fra forskning til erhvervsliv hurtigere og nemmere.

Og den vil GTS-institutterne nu forsøge at skabe.

De udgiver nu en rapport med anbefalinger til, hvordan Danmark kan udvikle videnbroen fra forskning til erhvervsliv, så flere virksomheder får adgang til de eksterne kompetencer, der skaber innovation og vækst.

Institutterne har hvert år et tæt samarbejde med op imod 18.000 private virksomheder. Og der er budskabet, at nærheden til test- og demonstrationsfaciliteter betyder utrolig meget.

- Der er derfor brug for at opbygge faciliteter inden for danske spidskompetencer og domæneoverskridende områder som fx nye materialer og digitalisering, siger Ragnar Heldt Nielsen.

Det Digitale Vækstpanel har peget på en dansk Digital Innovation Hub. Men for at gøre den og andre nye tilbud relevante for en bred gruppe af virksomheder, mener GTS-nettet, at de skal etableres i et tæt samspil mellem førende forskningsmiljøer og GTS-institutter. Samtidigt skal der sikres synergi til allerede eksisterende initiativer.

I rapporten peger GTS på behovet for at styrke samspillet mellem Startup og GTS-institutter. Tech-startups skal i højere grad have mulighed for at benytte test- og udviklingsfaciliteter og specialistkompetencer hos GTS-institutterne, og det skal ske med en passende funding mekanisme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094