23948sdkhjf

Russere skal lære af Danfoss

Ruslands største ejendomsudviklingsselskab har valgt Danfoss som samarbejdspartner i sin jagt på mere energieffektiv opvarmning af russiske boliger og kontorbygninger.
Bidende kolde vintre og et samlet, årligt nybyggeri på ca. 60 millioner kvadratmeter betyder, at der er store muligheder for at spare energi til opvarmning i Rusland.

Det vil Ruslands største ejendomsudviklingsselskab, Renova StroyGroup, sætte fokus på. Selskabet har netop underskrevet en samarbejdsaftale med Danfoss.

Videndeling skal fremme besparelser
Aftalen betyder, at de to parter skal samarbejde om at udbrede energieffektiv teknologi i den russiske bygningsmasse.

Som Ruslands største ejendomsudviklingsselskab tager Renova StroyGroup en dyb forståelse af det russiske boligmarked med sig ind i samarbejdet. Danfoss bidrager med omfattende knowhow om energieffektiv opvarmning og konkrete, gennemprøvede løsninger. Veniamin Golubitsky, der er president for Renova StroyGroup, ser lovende muligheder i aftalen:

- Renova StroyGroup vil bruge aftalen som udgangspunkt for design og konstruktion af bygninger til sociale, erhvervsmæssige og beboelsesmæssige formål. I samarbejde med Danfoss vil vi også udvikle nye, innovative løsninger inden for energieffektivitet.

Russerne efterspørger energieffektivitet
Og med energipriser, der er steget 22 % alene i 2010, er energibesparelser for alvor kommet på dagsordenen hos forbrugerne i det store land, der ellers er mere kendt for at varme det meste af Europa op med sin naturgas.

Ifølge Mikhail Shapiro, der er direktør for Danfoss i Rusland, bliver energieffektivitet i stadig højere grad et konkurrenceparameter, når russerne skal vælge varmesystem. Han forklarer:

- I Rusland udgør opvarmning en stadigt større post på budgettet for både private forbrugere og virksomheder. Det påvirker mærkbart interessen for energieffektive varmeløsninger. Samtidig har Rusland forpligtet sig til væsentlige reduktioner i CO2-udledningen frem mod 2020. Det påvirker naturligvis også den offentlige debat om energieffektivitet og energibesparelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094