23948sdkhjf

Panasonic-robotter skal testes på danske sygehuse

Det japanske firma Panasonic har valgt Århus og Odense som samarbejdspartnere i satsning omkring velfærdsteknologi.
Et dansk konsortium bestående af Århus og Odense kommuner, Region Midtjylland og Region Syddanmark og Universitetshospitalerne i Århus og Odense, RoboCluster ved Syddansk Universitet og Alexandra Instituttet i Århus har underskrevet en samarbejdsaftale med japanske Panasonic's Robot Development Center.

Formålet med samarbejdet er at udvikle og implementere brugen af velfærdsteknologi i plejesektoren og sundhedsvæsenet.

Teknologi skal erstatte hænder
Parterne i aftalen er enige om, at nye velfærdsteknologiske løsninger skal udvikles på en måde, så brugerne i sidste ende får en bedre sundhed og højere livskvalitet, medarbejderne sikres gode og moderne arbejdsforhold samtidig med, at kommuner og hospitaler kan effektivisere ved hjælp af teknologierne.

Baggrunden for samarbejdet er desuden den demografiske udfordring, mange danske kommuner står overfor. Der bliver flere og flere ældre samtidig med, at en stor del af dem, der i dag er beskæftigede indenfor pleje- og sundhedssektoren, trækker sig tilbage i de kommende år. Samtidig er kommunerne og regionerne trængt på økonomien, og må derfor søge nye løsninger.

- Vi skal søge nye veje i forhold til hele pleje- og sundhedssektoren. Velfærdsteknologi er et af svarene. Teknologien skal ikke erstatte de varme hænder – men frigive kræfter og ressourcer til den pleje, omsorg og behandling, hvor der skal og bør være mennesker bag, siger borgmester i Århus, Nicolai Wammen.

Kæmpe vækst-potentiale
De danske samarbejdspartnere skal bistå med test og færdigudvikling af Panasonic's Robot Development Centers produkter, samt hjælpe med certificering til det europæiske marked. Valget er faldet på Danmark på grund af vores veludbyggede pleje- og sundhedssektor og velfærdssamfund, samt den danske udbygning af flere såkaldte supersygehuse.

- Panasonic anser Danmark som det mest spændende sted indenfor velfærdsteknologi netop nu. At de vælger at teste og udvikle produkterne i Århus og Odense er et resultat af vores strategi på området om et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, forskere og universiteter og det offentlige. Jeg anser det for et kæmpe vækst-potentiale i vores region, siger Odenses borgmester, Anker Boye.

Invest in Denmark under Udenrigsministeriet har medvirket til etableringen af samarbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14