23948sdkhjf

Terma går efter nyt milliardmarked

Producenten af forsvarsudstyr udnytter nu sin viden og teknologi inden for militære radarsystemer på milliardmarkedet for civil sikkerhed.
- Vi satser målrettet på det globale marked for overvågning og sikring af kritisk infrastruktur mod terrorangreb eller anden form for uønsket og farlig indtrængning eksempelvis i lufthavne, kraftværker eller havne. Det er et marked, som der investeres store milliardbeløb i over hele verden i øjeblikket, siger afdelingschef Thomas Blom, Terma, til Børsen.

Terma er en af de 85 forsvars- og sikkerhedsvirksomheder fra Danmark, Tyskland, Østrig og Schweiz, som i denne uge deltager i et internationalt symposium hos Søværnets Operative Kommando i Århus.

Mere samarbejde
På symposiet præsenterer Terma for første gang i Danmark sit CIP-Flex system til sikring af kritisk infrastruktur (Critical Infra Structure).

Med CIP-Flex systemet øges sikkerheden, fordi radarer kan afsløre ulovligt indtrængende på relativt lang afstand, hvorefter systemet kan dirigere kameraerne og den efterfølgende indsats derhen, hvor faren eller fjenden befinder sig.

Marked i vækst
Thomas Blom ser også et stort potentiale i Homeland Security.

Alene i 2010 ventes regeringer over hele verden at investere 850 mia. kr. på nationale sikkerhedsløsninger – også kaldet Homeland Security. Beløbet forventes at vokse til næsten 1.500 mia. kr. i 2019.

Terma har allerede sikret sig en ordre på radarsystemer til overvågning af et kraftværk i Spanien. I øjeblikket har firmaet også givet tilbud på et system til overvågning af havne i Mellemøsten, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141