23948sdkhjf

Kinesisk teleselskab forbillede for vindmøllefabrikanter

Vindmølleindustrien i Kina vil efterligne det kinesiske teleudstyrsselskab Huawei i deres angreb på det globale vindmøllemarked. Ekspert advarer de europæiske spillere.
Huawei er på mindre end fire år gået fra at være en lokal kinesisk teleudstyrsfabrikant til i dag at have fået et globalt lukrativt marked og være verdens nummer to i konkurrence med Ericsson, Nokia-Siemens og Alcatel-Lucent.

Selskabet har penge med fra den kinesiske stat til finansiering af projekter, og norske Telenor har fx udskiftet store dele af deres mobilnet med kinesiske Huawei-telemaster, skriver Børsen.

Vil gennemgå samme udvikling
- Vi regner med at gennemgå samme udvikling som Huawei. Vi kan levere en vindmølle samt finansiering, og vi har adgang til over 50 mia. euro til finansiering af projekter, siger vindmølleselskabet United Powers salgsdirektør Li Shixiong til Børsen.

I selskabet Shanghai Electric Windpower Equipment er holdningen den samme.

Advarer europæiske spillere
John Strand, direktør for Strand Consult, og ekspert i telefoni advarer de europæiske spillere på vindmølleområdet om ikke at undervurdere kineserne.

- Jeg har igennem lang tid sagt, at jeg tror, at Kina kommer til at gøre det samme inden for vindmølleindustrien, som de har gjort inden for telekommunikation, siger John Strand til Børsen og tilføjer, at han forventer, der er stor sandsynlighed for, at Danmark inden for de næste fem år vil opleve, at kineserne vil blive verdens næststørste aktør på vindområdet og på sigt kan forvise Vestas til en andenplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125