23948sdkhjf

ITEK-formand: Det går bedre i dansk elektronikindustri

Formkurven for den danske elektronikindustri er opadgående! Det forklarede direktør for DI ITEK, Tom Togsverd, da han tirsdag officielt åbnede Elektronik 2010.
Mens gæsterne havde mulighed for at komme ind på messen fra morgenstunden, blev messen officielt åbnet kl. 13.00 med taler af Tom Togsverd, direktør for DI ITEK, og Kjeld Wiinblad, formand for brancheforeningen Professionel Elektronik.

- Det går væsentligt bedre for danske elektronikindustri. Vi fik nogle ordentlige bank sidste år, hvor meget af eksporten forsvandt. Vores medlemmer gik i gennemsnit 20 % tilbage. En del af eksporten er nu kommet tilbage. Vi er ikke oppe på 2008-niveau endnu, men vi kan glæde os. Når man går rundt og ser ude på standene, kan man se, at der er kommet mere optimisme, konstaterede Tom Togsverd.

Vi har en chance
Han hævede dog også en advarende pegefinger. For samtidig med finanskrisen har flere virksomheder flyttet produktion væk fra Danmark, ligesom der også i stigende grad spekuleres i at flytte udviklingsaktiviteter væk.

- Så spørgsmålet er, hvad vi skal leve af i Danmark i fremtiden? Vi har nogle roller, og vi skal se i øjnene, at vi skal samarbejde med fx indere og kinesere. Men vi skal være dem, der bevarer overblikket og er arkitekterne – så har vi en chance, lød det fra Tom Togsverd.

I den forbindelse er det ifølge ITEK-direktøren dog vigtigt at bevare produktion i Danmark, og i den forbindelse gav han en opsang til både uddannelsesinstitutionerne og regeringen. Sidstnævnte skal i højere grad skabe nogle rammebetingelser, der gør det attraktivt at etablere virksomhed i Danmark, og førstnævnte skal uddanne bedre kandidater, der formår at navigere på et globalt marked.

Vi skal samarbejde
Også Kjeld Wiinblad mener, at nøglen til en stærk dansk elektronikindustri ligger i samarbejde.

- Vi lever i en verden, der er i konstant forandring. Vi kan ikke længere nøjes med at kigge på lille Danmark, vi må længere ud. Vi kan som branche godt føle os lidt presset indimellem. Det er derfor vigtigt, at vi står sammen i en elektronikbranche, der i mine øjne er et alternativ til outsourcing, sagde han, og lagde også en del af ansvaret hos politikerne:

- Jeg vil gerne gøre mig til talsmand for at sige til regeringen, at hvis I behandler vores små og mellemstore virksomheder godt, så skal vi nok sørge for, at vi får succes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094