23948sdkhjf

ChemoMetec tilfreds trods underskud

Medico-producenten oplever fortsat vanskelige afsætningsforhold og opnåede derfor kun en beskeden vækst i 2009/2010.
ChemoMetec opnåede i 2009/2010 en vækst i omsætningen på 1,7 %, og nåede dermed op på 32,2 mio. kr. Salget af analyseinstrumenter er faldet, mens ChemoMetec fortsat oplever en stigning i salget af engangsartikler til brug i analyseinstrumenterne.

- Resultat af primær drift, EBIT, blev -1,6 mio. kr. mod 2,1 mio. kr. året før. Resultat før skat endte med et underskud på 1,5 mio. kr. mod et plus på 2,6 mio. kr. i 2008/2009. Det dårligere driftsresultat skyldes i al væsentlighed øgede afskrivninger relateret til færdiggjorte udviklingsprojekter.

Tilfreds ledelse
- Det forløbne regnskabsår viste sig vanskeligere end oprindelig forventet, idet en lang række af ChemoMetecs kunder og markeder fortsat er ramt af en vis opbremsning i den globale økonomi. Men vi har et fantastisk godt produkt i NucleoCounter NC-3000 og samtidig en særdeles spændende pipeline af nye produkter, som alle forventes at bidrage til vores mål om at være en betydende global aktør inden for celletælling og -analyse, siger administrerende direktør Claus Resen Steenstrup, og fortsætter:

- Ved at etablere os lokalt i USA kommer vi endnu tættere på vores vigtige markeder, og det forventer jeg vil kunne ses på selskabets resultater i de kommende år.

Han erklærer sig tilfreds med resultatet i 2009/2010 og forventer fortsat vækst i 2010/2011. Her kalkulerer ChemoMetec med en omsætning i niveauet 37 mio. kr. og et driftsresultat, EBIT, i intervallet minus 1 mio. kr. til 1 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11