23948sdkhjf

Nye touchløsninger fra Mekoprint

Elektronik 2010: Mekoprint præsenterer på messen Electronik 2010 i Odense, nye løsninger indenfor kundespecifikke touch baserede betjeningsløsninger.
Betjeningsløsninger baseret på resistiv touch teknologi udvikles og udbredes fortsat med stor hast. Løsninger med optisk transparent laminering mellem den grafiske frontfolie og touch skærmens PET/ITO overflade er en ny og forbedret metode og giver en langt bedre produktløsning. Mekoprint har udviklet denne nye metode og tilbyder nu løsningen til markedet. Traditionelt stanses materialet væk i displayområdet på den grafiske folie, hvorved der dannes en kant imellem touch og frontfolie. Skidt, snavs og fugt samles let heri og er ofte uønsket på betjeningsflader anvendt i fx hårde industrimiljøer eller på medicinsk udstyr. Ved hjælp af en speciel laminering mellem touch-panelet og det grafiske overlay bliver denne smudskant 100 % elimineret, uden at hverken lystransmission eller betjeningsfølsomhed bliver reduceret.

Til mange funktioner er ren touch-baseret betjening imidlertid uhensigtsmæssig som det eneste teknologivalg. Dette gælder ofte i betjeningssituationer, hvor man har brug for hurtig og sikker adgang til nøglefunktioner – her vil traditionelle fysiske taster med taktilitet stadig være et foretrukket valg. Derfor indeholder brugerfladen på Mekoprints løsninger udover touchbaseret betjening også integrerede fysiske taster samt LED’s.

Mekoprint præsenterer på messen desuden en ny type betjeningsløsning med "dobbelttaster" baseret på en kombination af kapacitiv teknologi og traditionelle taktile tastelementer. Løsningen kan lettest sammenlignes med funktionen fra et digitalkamera, hvor et let tryk udløser fokusering mens, det følgende hårdere tryk udløser optagelsen.

Løsningen er særdeles egnet i applikationer, hvor der ønskes en ekstra sikkerhed mod utilsigtet betjening, eller hvor der fx ønskes, at brugeren kan se tasterne fra det fysiske tastatur på en skærm.

Som ekstra detaljer i konstruktionen er tasterne forsynet med baggrundslys, og overlayet er udført i brugervenligt silikonemateriale med flot silkemat overfladefinish.

Besøg Mekoprint på C-4754.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109