23948sdkhjf

Ny chef for dansk Silicon Valley-center

Det danske innovationscenter i Silicon Valley får ny chef den 1. september 2010. Det bliver den 43-årige Camilla Rygaard-Hjalsted, som tiltræder stillingen.
Camilla Rygaard-Hjalsted har 15 års erfaring som brobygger mellem forskning og forretning. Med en faglig baggrund inden for cleantech og indsigt i forsknings- og innovationsmiljøerne i både Danmark og Californien skal hun nu stå i spidsen for innovationscenteret i Silicon Valley.

Her bliver opgaven dels at hjælpe danske virksomheder og forskningsinstitutioner med at få adgang til internationale kilder til innovation - til førende teknologi, viden, netværk og kapital. Dels bliver opgaven at gøre centeret til en magnet for amerikanske investorer, der ønsker at investere i Danmark.

Bæredygtighedskultur og entreprenørånd
Camilla Rygaard-Hjalsted ser blandt andet gode forretningsmuligheder i at udvikle og afsætte danske bæredygtige high tech løsninger i Silicon Valley.

- Som danskere kommer vi med en bæredygtighedskultur, som man savner i USA. Til gengæld har miljøet i Silicon Valley en entreprenørånd, som vi kan lære meget af. I det krydsfelt venter jeg mig gode chancer for at lave ”new business creation”, ikke mindst inden for cleantech sektoren. Samtidigt vil vi kunne markedsføre os flot her og trække flere investeringer til landet, siger Camilla Rygaard-Hjalsted.

Camilla Rygaard-Hjalsted kommer senest fra en stilling som leder af innovationsudvikling i Dong Energy, hvor hun blandt andet har arbejdet med partnerskaber med erhvervslivet, universiteter og iværksættere både i Danmark og internationalt. Før det har hun været presse- og kommunikationschef på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet. Hun har tidligere arbejdet som specialist i den internationale efterforskningsafdeling i Mærsk Olie og Gas. Uddannelsesmæssigt spænder hun fra det stærkt tekniske over til det kommunikationsmæssige med en ph.d.-grad i geofysik samt en uddannelse inden for strategisk kommunikation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156