23948sdkhjf

Terma skal lede europæisk rumprojekt

Lystrup-virksomheden skal stå i spidsen for et projekt, der skal lave målinger og observationer fra den internationale rumstation ISS.
Projektet er blevet døbt ASIM – The Atmosphere Space Interactions Monitor – og selve observatoriedelen vil blive installeret på ISS’ Colombus-modul i 2014.

ASIM vil overvåge og tage billeder af lyn, der udløber fra tordenskyer mod den elektriske ionosfære i 90-100 km højde. Formålet er at undersøge fænomenets indvirkning på atmosfæren – fx om de tiltrækker vanddampe, ozon og NOx-gasser, der kan påvirke klimabalancen.

Første gang som hovedleverandør
Det er første gang, Terma er hovedleverandør af udstyr til et rumprogram under den europæiske rumfartsorganisation ESA, og samtidig er det det største danske bidrag til rumfarten siden Ørsted-satellitten.

Udover leverancen af det optiske instrument til ASIM står Terma også for koordinationen af bidrag fra Danmark, Norge, Italien, Polen og Spanien.

For Terma har opgaven en samlet værdi af 138 mio. kr. Udover Terma deltager en række andre danske virksomheder som underleverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094