23948sdkhjf

Minus trods omsætningsfremgang hos Asetek

Asetek i Brønderslev har for regnskabsåret 2009 realiseret et to-cifret millionunderskud trods en omsætningsfremgang, som man venter fortsætter i 2010 og 2011.
Udvikling, produktion og salg af hardware til køling af computere har givet røde tal på bundlinjen i 2009 hos virksomheden Asetek med base i Brønderslev. Man forventer dog en aktivitetsstigning i 2010 som følge af nye produktprogrammer.

Året 2009 i hovedtræk
Asetek har i 2009 fortsat intensiveret det arbejde, der blev sat i gang i tidligere år. Dette har inkluderet betydelig øget fokus på at realisere omsætningsfremgangen til de mest betydelige aktører på selskabets kernemarkeder i USA og Asien.

Der er derudover konstateret en betydelig omsætningsfremgang i 2009 i forhold til 2008. Denne udvikling stammer fra både eksisterende og nye kunder og eskalerede i årets fjerde kvartal og forventes at fortsætte i 2010 og 2011.

Resultatet for 2009 blev et underskud før skat på 55,3 mio. kr,. mens årets nettoresultat blev et underskud på 55,3 mio. kr.

Asetek har i balancen indregnet udskudt skatteaktiv med 29,7 mio. kr., idet ledelsen forventer, at indtjeningen i de kommende år overstiger den aktiverede del af de pr. 31.12.2009 fremførte skattemæssige underskud.

Asetek har i 2009 investeret kraftigt i produktionsoptimering og i opbygningen af produktionsapparatet i Kina.

Fremtiden hos Asetek
Virksomheden forventer i de kommende år at bevise den kommercielle bæredygtighed af forretningsideen. Det er ledelsens opfattelse, at forretningsideen er bæredygtig, ikke mindst på baggrund af den konstaterede omsætningsudvikling, men i den fase som virksomheden p.t. befinder sig i, er der naturligt en væsentlig usikkerhed herom.

Som et led i den intensiverede markedsføring forventer selskabet at frigive nye produktprogrammer i løbet af året 2010, ligesom eksisterende produkter forventer at opnå yderligere fodfæste. Dette forventes at resultere i en fortsat aktivitetsstigning i 2010, der fortsat ventes at være belastet af betydelige udviklingsomkostninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094