23948sdkhjf

Terma mister endnu en millionordre

Det nye forsvarsforlig betyder blandt andet, at Danmark trækker sig ud af flyovervågnings-projektet; Alliance Ground Surveillance.
Og det kommer til at koste ordrer i dansk industri og ikke mindst Terma. Danske virksomheder kunne se frem til samlede ordrer på 371 mio. kr. i forbindelse med projektet, og hos Terma alene forventer man at gå glip af ordrer for 260 mio. kr.

- Det er et uheldigt scenarie i en tid, hvor det bliver mere og mere tydeligt, at Danmark i fremtidens videnssamfund har stort behov for højteknologisk knowhow og højt specialiserede medarbejdere, udtaler Termas administrerende direktør Jens Maaløe til Politiken.

Kan ikke indrette sig efter danske virksomheder
Han vurderer, at det kommer til at koste 50 fuldtidsstillinger på Termas jyske fabrikker.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech har ikke ønsket at kommentere forligets betydning for dansk industri, men hos forligspartneren Socialdemokraterne erkender forsvarsordfører John Dyrby Paulsen, at det kommer til at ramme danske virksomheder.

- Men vi kan ikke lave et forlig, der er indrettet efter bestemte danske virksomheder. Sådan hænger det ikke sammen. Vi er nødt til at indrette det efter den samlede økonomi, og der har vi valgt at neddrosle her, udtaler John Dyrby Paulsen til Politiken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11