23948sdkhjf

Nyt konsortium vil udvikle økologisk solcelle

Amcor skal levere en gennemsigtig film til udviklingen af en økologisk solcelle, der nu, i et nyt konsortium, ser dagens lys.
I går kunne et nyt konsortium bestående af Armor, INES – Institut National de l’Energie Solaire, LCPO - Laboratoire de Chimie des Polymères Organiques, Plasto SAS og Amcor Flexibles Europa & Americas præsentere det fælles udviklingsprojekt OSCAR – Organic Solar Cells by ARmor.

Selskaberne har som svar på den stigende efterspørgsel på vedvarende energi sat projektet i søen. Her vil man udvikle økologiske OPV-celler til solindustrien.

Væsentligt bidrag er gennemsigtig film
OPV-celler har den fordel, at de er lettere og mere fleksible end de gængse solceller samtidig med, at produktionen af cellerne er langt mere omkostningseffektiv, og der anvendes langt mere harmløse forbindelser end ved almindelige solceller.

Amcor bidrager til udviklingen af den økologiske solcelle med en gennemsigtig film, der beskytter solcellerne mod fugt og ilt og samtidig er med til at opretholde en høj grad af fleksibilitet.

- Den gennemsigtige barrierefilm er nødvendig for at undgå hurtig nedbrydning af solcellen, forklarer Bertrand Jannon, marketing & business development manager hos Amcor Flexibles Europe & Americas.

- Selvom om filmen er fremstillet af plastic, så nedbrydes det ikke i UV lys eller under høj fugtighed. Derudover er produktionen yderst omkostningseffektiv.

De nye OPV-solceller vil være klar til markedet senest i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063