23948sdkhjf

Tabte ordrer gav underskud hos Rovsing

Rovsing hentede ikke de forventede leverancer til satellitprojektet Galileo, og det kunne mærkes i tredje kvartal af 2009/2010.
I alt omsatte Rovsing for 22,0 mio. kr. i årets første tre kvartaler, og resultat af primær drift (EBIT) endte med et minus på 9,0 mio. kr.

Allerede i marts nedjusterede Rovsing forventningerne til 2009/2010, efter at virksomhedens Space-division tabte flere millionordrer til Galileo-projektet, og det er tabet af de ordrer, der præger regnskabet for tredje kvartal.

Fremgang i transport-division
Til gengæld kan Rovsing melde om positiv afsætning til automobilindustrien, hvor man i løbet af tredje kvartal har hentet nye ordrer fra flere betydningsfulde kunder. Koncernen forventer en stærk stigning i omsætningen inden for dette markedssegment over de kommende år.

Koncernens tredje ben, Defence-divisionen, har været nedprioriteret i forhold til de andre aktiviteter, men ikke desto min har Rovsing i kvartalet hentet en tillægsordre fra det danske forsvar vedrørende et igangværende projekt.

På baggrund af resultatet i tredje kvartal fastholder Rovsing sine forventninger til hele regnskabsåret 2009/2010. Dermed forventer ledelsen stadig en omsætning i niveauet 30-35 mio. kr. og et EBIT på minus 6-9 mio. kr. For regnskabsåret 2010/2011 forventes et positivt driftsresultat og en stigning i omsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109