23948sdkhjf

North Securities i millionvækst

Busselskaber sparer millioner af liter diesel på opfindelse fra producenten i Pandrup. Elektronikproducenten er derfor i rygende udvikling.
Fem lamper viser buschaufføren, hvor økonomisk han eller hun kører. Lamperne er den synlige del af den kørecomputer, som mange busselskaber har købt.

Arriva har inden for seks måneder installeret elektronikken i deres 2.300 busser i Danmark og Sverige.

- Vi kan helt klart mærke, at chaufførerne er blevet mere bevidste om deres kørsel. Det er endnu for tidligt at sige præcist, hvor meget diesel vi sparer. Men vi forventer, at forbruget falder med mellem 5 og 10 %, siger Claus Børsting, driftschef på Arrivas nordjyske hovedkvarter i Aalborg til Nordjyske Stiftstidende.

Startede med tyverisikring
Kørecomputeren er opfundet af North Securities, der blev grundlagt i 2005 som forhandler af elektronisk udstyr til tyverisikring.

For tre år siden fik Karsten Hjorth og Hans Christian Møller så ideen til kørecomputeren.

- Når nu elektronikken allerede var installeret i mange busser, så måtte den også kunne bruges til andet end tyverisikring - nemlig flådestyring. Vi kunne med enkle midler lave noget, der skabte merværdi for vores kunder. Og folk vil jo gerne købe noget, de kan tjene penge på, forklarer administrerende direktør Karsten Hjorth til Nordjyske.

Udstyr er en succes
Omsætningen er vokset fra 7 mio. kr. i 2008 til 21 mio. kr. i fjor - og i år ventes den at lande på 100 mio. kr.

Forhandlingen af flådestyringselektronikken foregår gennem Falck under navnet Falck Sirius.

Pandrup-firmaet satser nu også på at installere det storsælgende udstyr i lastbiler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063