23948sdkhjf

Kamstrup satser offensivt

Den danske producent af fjernvarmemålere investerer yderligere i udvikling og eksport efter et 2009 med fald i omsætning og overskud.
2009 blev et tilfredsstillende år set med ledelsesøjne hos Kamstrup. Ganske vist faldt omsætningen med 10 % til 842 mio. kr., men tilbagegangen skyldes, at en række store, svenske projekter blev færdige allerede i starten af året. Det skriver Børsen.

På bundlinjen endte Kamstrup med et overskud før skat på 27 mio. kr. mod 42 mio. kr. i 2008. Administrerende direktør Per Asmussen er dog tilfreds.

Tager markedsandele
- Verdensmarkedet for intelligent energimåling er som forventet faldet over en kam i 2009 sammenlignet med året før, fordi krisen har betydet udsættelser af en del investeringer. Men på langt sigt forventer vi stadig et stigende marked, da investeringer i intelligent energimåling er en forudsætning for en række nødvendige omstillinger i energiforsyningens infrastruktur, udtaler Per Asmussen til Børsen.

Netop derfor bliver der heller ikke skruet ned for udvikling og salg hos Skanderborg-virksomheden. Udviklingsindsatsen øges i 2010, og samtidig åbnes to nye kontorer i Estland og Singapore.

Per Asmussen vurderer, at Kamstrup har taget markedsandele fra konkurrenterne i 2009, og med lanceringen af en række nye produkter forventer han, at det samme kommer til at ske i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125