23948sdkhjf

GomSpace-selskab lander første store aftale

Aftale om udveksling samt salg af satellitter og videreudvikling af instrumentering er elementer i nyt samarbejde

Aerial & Maritime (A&M), et selskab nordjyske GomSpace oprettede sidste år, har netop underskrevet sin første store aftale. Kunden er det spanske selskab Aistech, der ligesom A&M har etableret en overvågningsfunktion med satellitter i kredsløb over Nord- og Sydpolen. Tilsammen er de to selskaber i stand til at udbyde en overvågning af fly- og skibstrafikken, der er meget tæt på at dække hele kloden.

Fakta: Aerial & Maritime
Aerial & Maritime blev grundlagt på Mauritius sidste år for at eje og drive en flåde af nanosatellitter, der skal opsendes og gå i kredsløb i lav højde omkring Ækvator.

Satellitterne skal overvåge fly- og skibstrafikken 37 grader nord og 37 grader syd for Ækvator ved at opfange flyenes ADS-B-signaler og skibenes AIS-signaler. Det gør det muligt for bl.a. de afrikanske lande at opkræve afgifter fra de selskaber, der enten sejler eller flyver i afrikansk farvand og luftrum – en indtægtsmulighed, de ikke tidligere har haft.

Ordren udgør i første omgang mellem 1–8 mio. euro for A&M og 1–4 mio. euro for Aistech. Forud for aftalen har Aistech købt to af GomSpaces satellitter, der skal i kredsløb omkring polerne. 

- Med de fire nanosatellitter, som A&M sender i kredsløb omkring Ækvator, er vi cirka halvanden time om at nå rundt om jorden. Det samme gælder for Aistech omkring polerne. Selskabernes kredsløbsbaner kombineret med Jordens rotation gør, at vi er i stand til at tilbyde en næsten 100 procents dækning af Jorden, og det ser en lang række virksomheder, rederier, flyselskaber og statslige myndigheder store perspektiver i, siger Karsten Ingemann Pedersen, nyansat CEO i Aerial & Maritime. 

Aistech har desuden specialiseret sig i den instrumentering, som bl.a. GomSpaces nanosatellitter benytter. Derfor indebærer aftalen mellem de to selskaber også, at det spanske selskab løbende kan videreudvikle instrumentering til nano-satellitterne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075