23948sdkhjf

Elektronikbranchen går glip af forskningsmidler

Omsætningstallene for den danske elektronikindustri er misvisende. Derfor frygter brancheforeningen Itek, at branchen går glip af forskningsmidler og dermed skader innovationen.
Selvom elektronik spiller en væsentlig rolle i adskillige produkter, så optræder virksomheder, der beskæftiger elektronikingeniører, ikke i de generelle statistikker. Store spillere som Grundfos og Danfoss er eksempelvis helt fraværende, når eksempelvis Danmarks Statistik opgør omsætningstal fordelt på brancher. Og det til trods for, at de er blandt landets største elektronikarbejdspladser. skriver Ingeniøren.

Jan Zneider, Itek, og Kristian Stubkjær, DTU Elektro, mener på den baggrund, at det er svært for elektronikbranchen at vise sit reelle værd og dermed være med på lige fod med resten af erhvervslivet, når der uddeles forskningsmidler. Og det kan på sigt gå ud over innovationen, frygter de to fagfolk.

Jan Zneider erkender, at det er en kompliceret affære at afdække de reelle tal for branchen, men påpeger over for Ingeniøren, at Itek gerne deltager i arbejdet med at finde en løsning på problemet.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078