23948sdkhjf

ABB skal levere dansk kabelforbindelse

Nyt sø- og landkabel på i alt 172 km skal forbinde Lolland med Sjælland. Kabelforbindelsen betyder større forsyningssikkerhed og bedre udnyttelse af den grønne energi fra vindmølleparken Rødsand II.
SEAS-NVE har indgået en aftale med ABB om levering af en helt ny delvist undersøisk elektrisk forbindelse, der skal styrke det elektriske net mellem Vestlolland (Nakskov) og Stignæsværket på Sjælland. Forbindelsen muliggør integration af mere vindkraft, når vindmølleparken Rødsand II står klar i efteråret 2010.

ABB skal levere de 116 km landkabel og 56 km søkabel og skal desuden stå for installeringen af begge kabler. Kabelløsningen skal være installeret og klar til brug i oktober 2010 og har en værdi af et trecifret millionbeløb.

Ved at udbygge det eksisterende elnet med en kabelforbindelse sikrer SEAS-NVE, at hele Sjælland kan få udbytte af den øgede mængde vindenergi.

- Kabelforbindelsen er en forudsætning for, at vi kan udnytte al vindmøllestrømmen fra Rødsand II på Sjælland, hvor behovet er størst. Desuden giver den en større sikkerhed for stabil elforsyning på Lolland Falster, da der indtil nu kun har været elforbindelser mellem Falster og Sjælland, siger salgschef Jesper Dreyer.

Den nye elektriske forbindelse er en vigtig brik i den planlagte styrkelse af elnettet i Danmark og medvirker samtidig til Danmarks vision om 30 % grøn energi i 2020.

- Vi er meget tilfredse med indkøbet af kablerne. De skal være med til at afhjælpe den potentielle begrænsning, der i perioder kan opstå, når Rødsand II går i drift i 2010. Derudover giver det mulighed for øgning af vindmølleproduktionen på Lolland Falster, hvilket vi som ansvarlig energivirksomhed meget gerne bidrager til, fortæller Steen Bech Nielsen, transmissionschef i SEAS-NVE.

Rødsand II kommer til at producere 207 MW el svarende til 200.000 husstandes elforbrug. SEAS-NVE er ansvarlig for elnettet på Lolland Falster og Syd- og Vestsjælland.

Kilde: ABB - http://www.abb.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109